Zakendoen in Zwitserland

Dit is de landenpagina voor zakendoen in Zwitserland, verzorgd door de Nederlandse ambassade in Bern. De Nederlandse overheid biedt u hiermee ondersteuning bij het uitvoeren van zakelijke activiteiten in Zwitserland.

De Zwitserse economie groeit in 2019 naar verwachting met 1,5%. Zwitserland is een interessante markt voor hoogwaardige producten. Het is wel een relatief kleine markt met een inwoneraantal van 8,5 miljoen inwoners. Bereid u goed voor en investeer tijd in het opbouwen van zakelijke relaties.

Benieuwd waar kansen liggen? U leest het bij ons overzicht van kansrijke sectoren in Zwitserland.

Beperkingen voor buitenlandse ondernemers

Doordat het land geen lid is van de Europese Unie zijn er beperkingen voor buitenlandse ondernemers op de Zwitserse markt. Meer informatie hierover vindt u bij Handelsbelemmeringen in Zwitserland.

Bent u zich nog aan het oriënteren?

De Kamer van Koophandel (KvK) helpt u graag op weg met (digitale) informatie. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Ook de site Ondernemersplein bevat veel informatie. Het is een samenwerkingsverband van Nederlandse overheidsorganisaties die zich bezighouden met internationaal ondernemen.

Hebben uw plannen iets concretere vorm, dan bent u van harte welkom bij RVO.nl of de Nederlandse ambassade.