NederlandWereldwijd

Nederlands taal- en cultuuronderwijs buiten Nederland

Woont u met uw kind in het buitenland? Of gaat u met uw kind naar het buitenland verhuizen? En wilt u dat uw kind daar les krijgt in de Nederlandse taal en cultuur? Dit kan op verschillende manieren. 

Nederlands taal- en cultuuronderwijs helpt uw kind het Nederlands op niveau te houden. Zo kan uw kind bijvoorbeeld makkelijk contact onderhouden met familie en vrienden in Nederland. En als u besluit terug te keren naar Nederland, is het voor uw kind makkelijker weer aan te sluiten op het onderwijs in Nederland.

Vormen van Nederlands onderwijs buiten Nederland

Wilt u dat uw kind Nederlands onderwijs volgt onder schooltijd? Dan kunt u kiezen voor een (internationale) school waar uw kind onder andere Nederlandse taal- en cultuurlessen krijgt. Uw kind kan ook naar een (internationale) school waar ze naast Nederlandse taal- en cultuurlessen ook andere vakken in het Nederlands geven.

Uw kind kan ook naar een school die volledig hetzelfde of vergelijkbaar onderwijs geeft als in Nederland. Dit kan in de volgende landen:

  • Aruba
  • België
  • Curacao
  • Egypte
  • Kenia
  • Portugal
  • Singapore
  • Spanje
  • Suriname

Bekijk alle mogelijkheden voor Nederlands onderwijs onder schooltijd

Gaat uw kind naar een school waar ze geen Nederlands taal- en cultuuronderwijs geven? En wilt u dat het Nederlands van uw kind op niveau blijft? Dan kan uw kind na school Nederlandse taal- en cultuurlessen krijgen. Dit kan op school of online.

Lees meer over Nederlands onderwijs na school

Niet overal ter wereld kan uw kind naar een school waar ze Nederlands taal- en cultuuronderwijs geven. Met Nederlands onderwijs op afstand kan uw kind volledig online Nederlandse taal- en cultuurlessen volgen. Of u kunt uw kind zelf lesgeven met speciale lespakketten.  

Lees meer over Nederlands onderwijs op afstand

School zoeken

Wilt u weten of er bij u in de buurt een school is waar uw kind Nederlandse les kan volgen? Kies uw land in de scholenzoeker van Stichting Nederlands onderwijs in het buitenland (NOB). Dan ziet u welke vormen van onderwijs er bij u in de omgeving mogelijk zijn.
Zit er geen school bij u in de buurt? Dan kunt u altijd kiezen voor onderwijs op afstand. 

Vind een school in het buitenland

NOB

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) helpt u buiten Nederland het juiste onderwijs voor uw kind te vinden. De Nederlandse Onderwijsinspectie controleert de kwaliteit van dit onderwijs. Zo weet u zeker dat uw kind ook buiten Nederland goed Nederlands onderwijs krijgt. Ook krijgen scholen in het buitenland subsidie van de Nederlandse overheid als ze zijn aangesloten bij NOB. 

Contact met NOB

Wilt u weten wat er mogelijk is in uw situatie? Of heeft u vragen over Nederlands taal- en cultuuronderwijs in het buitenland? Neem dan contact op met NOB. Zij helpen u graag verder.

Contact opnemen met NOB