NederlandWereldwijd

Over deze website

Nederlandwereldwijd.nl is onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de website.

Lees meer over

Nederlandwereldwijd.nl gebruikt cookies voor anoniem onderzoek naar gedrag van bezoekers op de site.

Lees welke cookies nederlandwereldwijd.nl plaatst en met welk doel

Op de inhoud van deze website is de Creative Commons zero verklaring (CC0) van toepassing. Als er onderdelen zijn waar CC0 niet geldt, dan geven we dat aan. Dit betekent dat u de inhoud van deze site mag hergebruiken, behalve als bij een bepaald onderdeel (bijvoorbeeld een document) staat dat voor dat onderdeel een auteursrechtelijke uitzondering geldt.

Voor foto's geldt de CC0 niet. U mag geen foto van deze website hergebruiken, behalve als bij een foto staat dat het wel mag.

Ontdekt u een zwakke plek of kwetsbaarheid op deze website, meld dit dan aan het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

We bekijken samen met het NCSC het probleem en lossen dit zo snel mogelijk op.

Direct veiligheidslek melden

Lees meer over het melden van kwetsbaarheden bij het NCSC

Open data zijn gegevens die iedereen mag gebruiken en verspreiden. Ontwikkelaars kunnen open data gebruiken om bijvoorbeeld een app te ontwikkelen of om informatie op hun eigen website te plaatsen.

Lees welke open data NederlandWereldwijd aanbiedt

Persoonlijke gegevens die u met ons deelt, via bijvoorbeeld het contactformulier of de Informatieservice, gebruiken we alleen voor het doel waarvoor u de gegevens heeft gedeeld. Bijvoorbeeld om uw vraag te beantwoorden of om contact met u op te nemen in een crisissituatie.

Lees meer over privacy

De informatie op NederlandWereldwijd is ook beschikbaar in het Engels.

Kijk hiervoor op NetherlandsWorldwide. Op deze Engelstalige website vindt u ook pagina’s in het Spaans, Frans, Duits, Portugees en enkele andere talen.

Als de pagina beschikbaar is in een andere taal, dan ziet u bovenaan de pagina (onder de titel) de taalwissel staan. Als u klikt op ‘English’ kunt u een andere taal selecteren.

Niet elke pagina heeft een taalwissel naar andere talen. Dat verschilt per onderwerp.

U kunt de zoekfunctie op NetherlandsWorldwide gebruiken om een pagina te zoeken in een andere taal.

Nederlandwereldwijd.nl wil dat iedereen de website kan gebruiken. Daarom houden we bij het ontwerpen, bouwen en schrijven rekening met toegankelijkheid. Ook laten we ieder jaar onderzoeken hoe we de website nog toegankelijker kunnen maken.

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Stuur dan een mail naar HDCV-NWW-Redactie@minbuza.nl. Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging. We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Bent u niet tevreden met de manier waarop uw klacht is behandeld? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Wilt u weten wat er op een eerder moment op nederlandwereldwijd.nl stond? Bekijk dan het online archief. Kies een datum in de kalender. U krijgt dan de website te zien zoals die op die datum online stond. U kunt teruggaan tot 4 april 2017.

Webarchief bekijken

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de werking en vormgeving van deze website? Geef dit dan aan ons door via het contactformulier.