NederlandWereldwijd

Gedwongen te trouwen in het buitenland

Wordt u gedwongen om te trouwen in het buitenland? Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt Nederlandse slachtoffers van huwelijksdwang die terug willen keren naar Nederland.

Let op: Heeft u direct hulp nodig? Bel het contactcenter van NederlandWereldwijd: +31 247 247 247. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Of stuur ons een WhatsApp-bericht: +31 6 82 38 77 96.

Wat is huwelijksdwang?

Niet iedereen is vrij om zijn of haar partner te kiezen. Soms zoeken ouders of familie iemand uit en dwingen u met die persoon te trouwen. Soms gebeurt dat alleen met woorden. Soms gebeurt dat ook met dreigementen, chantage of geweld. Heeft u het gevoel dat u móet trouwen of dat u niet zelf uw partner mag kiezen? Dan is er sprake van huwelijksdwang.

Wat kunt u doen bij huwelijksdwang?

Wat u bij huwelijksdwang kunt doen, hangt af van waar u bent.

Hulp voor iemand anders

Kent u iemand die wordt gedwongen te trouwen in het buitenland? Neem dan contact op met het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA). Dit kan telefonisch via 070 345 4319 of via e-mail: LKHA@veiligthuishaaglanden.nl. U kunt ook voor (anoniem) advies contact opnemen met het LKHA.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons