Nederlands onderwijs in Zwitserland

Ontdek de mogelijkheden om Nederlands onderwijs te volgen in Zwitserland.

Basis- en voortgezet onderwijs in het buitenland

Wanneer u in het buitenland verblijft, heeft uw kind (afhankelijk van het land) een aantal mogelijkheden:

  • lokale school
  • internationale (of Europese) school
  • Nederlandstalige school

Op rijksoverheid.nl leest u meer over de verschillende onderwijsmogelijkheden in het buitenland.

Scholenzoeker Nederlandstalig onderwijs

De Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) ondersteunt en subsidieert het Nederlandstalige onderwijs in het buitenland. Met de scholenzoeker van de NOB vindt u waar (en in welke vorm) Nederlands onderwijs mogelijk is.

Nederlands onderwijs in dit land of gebied

De Oranje Koe

De Stichting Nederlandse Taal en Cultuur “De Oranje Koe” biedt Nederlands taalonderwijs voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Op drie locaties in het kanton Zürich (Wallisellen, Wädenswil & Stäfa) wordt wekelijks, tijdens een lesmiddag, in 2,5 uur de lesstof van het Nederlandse taalonderwijs aangeboden door gekwalificeerde en zeer ervaren leerkrachten.

De Oranje Koe gebruikt de nieuwste taalmethoden die aansluiten bij het onderwijs in Nederland. Klassikaal onderwijs biedt leerlingen een unieke gelegenheid om Nederlands sprekende vriendjes en vriendinnetjes te maken. Naast het taalonderwijs biedt De Oranje Koe ook cultuurelementen aan, zoals een bezoek van een Nederlandse auteur, een schoolreisje en de ontvangst van Sint en Piet in de klas!

Nederlands leren, bijhouden of voorbereiden op terugkeer naar Nederland? Kom eens gezellig bij De Oranje Koe in de klas kijken! Kijk voor meer informatie op de website van De Oranje Koe. Of neem contact op met directeur Jaap Geertsema (telefoonnummer +41795263245)