Zakenpartners vinden in Zweden

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Zweden? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Neem contact op met een van de adviseurs Internationaal Ondernemen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor persoonlijk advies.

Databank met zakenpartners via het Enterprise Europe Netwerk

In de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit zo’n 60 landen. Deze ondernemers zijn op zoek naar agenten, distributeurs of productiepartners. Daarnaast vindt u ondernemers die op zoek zijn naar partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en research & development. U kunt ook een eigen profiel laten maken voor de databank.

De Zweedse Vereniging van Agenten

Agenturföretagen (Trade Partners Sweden), oftewel de Zweedse Vereniging van Agenten, is een lidmaatschapsvereniging voor agenten, importeurs/distributeurs en leveranciers in Zweden en internationaal. Deze vereniging van handelsagenten heeft gekwalificeerde agentleden in alle sectoren. Van de ruim 650 bedrijfsleden zijn meer dan 400 actief in de handel in mode en design. Tegen vergoeding kunt u adverteren in de nieuwsbrief en/of op de website van de vereniging om zo met Zweedse agenten in contact te komen. De vereniging geeft ook standaard contracten af.

Kamers van koophandel in Zweden

Er zijn 11 kamers van koophandel in Zweden, verenigd in de Association of Swedish Chambers of Commerce. Zij verschaffen informatie over de Zweedse markt en helpen buitenlandse ondernemers een handelspartner te vinden. Op de website www.chambertradesweden.se vindt u marktrapporten en meer informatie over de activiteiten en diensten van de lokale handelskamers.

De Zweedse kamers van koophandel zijn overigens niet hetzelfde georganiseerd als in Nederland. Zweedse bedrijven zijn niet wettelijk verplicht zich bij een KvK aan te sluiten en zich te laten registreren. Bedrijven moeten zich echter wel laten registreren bij het Swedish Companies Registration Office (Bolagsverket).

Business Sweden – de Zweedse handels- en investeringsraad

Business Sweden is de officiële Zweedse handels- en investeringsraad. Deze organisatie helpt onder andere internationale bedrijven om succesvol zaken in Zweden te ontwikkelen door strategisch advies, informatie over kansen in specifieke sectoren en hands-on ondersteuning. Business Sweden werkt nauw samen met de verschillende lokale ontwikkelingsmaatschappijen in Zweden en kan helpen met het leggen van de juiste contacten bij die organisaties.

Heeft u nog vragen?

U bereikt de handelsmedewerkers op de Nederlandse ambassade in Stockholm het makkelijkste via sto-ea@minbuza.nl

Contact:
Eva Blom, +46 8 556 933 17
Sigrid Westman, +46 8 556 933 15