Zakendoen in Zuid-Afrika

De economie van Zuid-Afrika is één van de grootste van Afrika. Voor Nederland is het met een export van € 2 miljard de tweede Afrikaanse exportmarkt na Nigeria. Nederland is één van de tien belangrijkste handelspartners van Zuid-Afrika en een grote investeerder.

Het Nederlands economisch netwerk in Zuid-Afrika helpt ondernemers op weg. Van het leggen van contacten tot advies: ons netwerk biedt Nederlandse ondernemers en bedrijven ondersteuning op maat.

Kansrijke sectoren

Zuid-Afrika, een van de grootste economieën van Afrika, biedt Nederlandse ondernemers vooral kansen op het gebied van energie, landbouw, infrastructuur en de gezondheidszorg.

Meer over uw zakelijke kansen in Zuid-Afrika vindt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Actuele handelscijfers

Benieuwd hoeveel handel er is tussen Nederland en Zuid-Afrika? Bekijk de actuele handelscijfers op RVO.nl. Met deze informatie ontdekt u bijvoorbeeld welke goederen Nederland het meeste naar Zuid-Afrika exporteert. Maar ook hoeveel andere landen naar Zuid-Afrika exporteren. Of hoeveel Nederlandse bedrijven in Zuid-Afrika investeren. Zo krijgt u een beter beeld van de handel met dit land.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als u zaken doet in Zuid-Afrika, heeft u te maken met richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit betekent dat uw bedrijf rekening houdt met mensenrechten, het milieu en de maatschappij.

Alles over MVO in het buitenland vindt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Belangrijke MVO-thema’s voor de Zuid-Afrikaanse overheid zijn gendergelijkheid (womens right), gelijke rechten voor de gekleurde bevolking en landhervorming. Ook hiv- en aidspreventie en -bestrijding is een zaak voor de overheid.