Kansrijke sectoren in de Verenigde Staten

De Nederlandse overheid heeft topsectoren aangewezen waarin Nederland internationaal uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in de Verenigde Staten zet in op het verzilveren van Nederlandse kansen in deze sectoren.

Een inventarisatie van kansen in de Verenigde Staten vindt u op de landpagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Sectorinformatie en zakelijke kansen

Voor Nederlandse bedrijven en ondernemers zijn er in de Verenigde Staten mogelijkheden in diverse sectoren. Sectoren waarin Nederland in de Verenigde Staten goed vertegenwoordigd is, zijn onder meer voedsel, land- en tuinbouw (agrifood & horticulture), watermanagement, sustainable urban planning (duurzame stedelijke ontwikkeling) en creative industries. Kansen zijn er ook in transport, ICT, en de biotechnologische, chemische en farmaceutische industrie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een inventarisatie van kansen in de Verenigde Staten en sectorrapporten over kansrijke sectoren beschikbaar gesteld. Deze informatie is samengesteld in samenwerking met het ambassadenetwerk. Daarnaast bieden marktrapporten de kans om meer inzicht te krijgen in de Amerikaanse markt voor Nederlandse ondernemers. Op internationaalondernemen.nl kunt u meer vinden over concrete zakelijke kansen in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse International Trade Administration, onderdeel van de Department of Commerce, onderhoudt ook uitgebreide databases met daarin sectorinformatie.

Economische betrekkingen

De onafgebroken handelsrelatie van ruim 400 jaar tussen Nederland en de Verenigde Staten is de langste die de Amerikanen kennen.

Deze eeuwenlange geschiedenis vormt nog steeds de basis voor ondernemers uit Nederland, omdat we als land één van de belangrijkste zakenpartners voor de Verenigde Staten zijn.

De ambassade is continu bezig om het goede imago van Nederland te versterken en kansen voor Nederlandse ondernemers te vergroten, bijvoorbeeld door middel van het Holland on the Hill-programma.

NLintheUSA heeft meer informatie over de handelsbetrekkingen tussen Nederland en de Verenigde Staten, uw kansen als ondernemer en een lijst van Nederlandse ondernemingen die al actief zijn op de Amerikaanse markt.