Wat doen wij in de Verenigde Staten?

Het postennetwerk in de Verenigde Staten vertegenwoordigt, bevordert en behartigt de belangen van Nederland en Nederlanders in de Verenigde Staten. We ondersteunen burgers, bedrijven, kennisinstituten en andere organisaties. Tevens informeren wij de buitenlander die een algemene, zakelijke of culturele interesse heeft in Nederland.

  • Wij onderhouden de contacten met de Amerikaanse overheid. Wij bevorderen de handelsrelatie tussen beide landen.
  • Wij zetten ons in voor de Nederlandse cultuur.
  • Wij vergroten de zichtbaarheid van Nederland in de Verenigde Staten.
  • Wij organiseren en ondersteunen evenementen.
  • Wij  ondersteunen Nederlanders.

Ambassade Washington D.C.

Ambassade Washington is een bilaterale post. Dat betekent dat de ambassademedewerkers in eerste instantie de betrekkingen tussen Nederland en de Verenigde Staten behartigen. Vanwege de uitstekende relatie met de Verenigde Staten wordt op veel terreinen samengewerkt, zodat op de ambassade naast het ministerie van Buitenlandse Zaken eveneens de ministeries van Infrastructuur & Milieu, Economische Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Veiligheid en Justitie en Defensie zijn vertegenwoordigd. De ambassade heeft ook kantoren voor Aruba, Curaçao, en het Holland Innovation Network.U kunt hier terecht voor paspoorten, ID-kaarten, visa, officiële documenten of verklaringen.

Consulaat-Generaal in Chicago

Het consulaat-generaal in Chicago behartigt de Nederlandse belangen in Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota, Tennessee en Wisconsin. U kunt hier niet terecht voor paspoorten, ID-kaarten op visa.

Consulaat-Generaal in Miami

Het consulaat-generaal in Miami behartigt de Nederlandse belangen in Arkansas, Florida, Louisiana, Mississippi, Oklahoma en Texas. Het consulaat-generaal behartigt ook de Nederlandse belangen in  de Bahama’s, Puerto Rico, de  Amerikaanse Maagdeneilanden en in de Turks- & Caicoseilanden.

U kunt hier terecht voor paspoorten, ID-kaarten, visa, officiële documenten of verklaringen.

Consulaat-Generaal in New York

Het consulaat-generaal in New York behartigt de Nederlandse belangen in Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island en Vermont. U kunt hier terecht voor paspoorten, ID-kaarten, visa, officiële documenten of verklaringen.

Consulaat-Generaal in San Francisco

Het consulaat-generaal in San Francisco behartigt de Nederlandse belangen in Alaska, Arizona, Californië, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah, Washington en Wyoming.

U kunt hier terecht voor paspoorten, ID-kaarten, visa, officiële documenten of verklaringen.

Consulaat-Generaal in Atlanta

Het consulaat-generaal in Atlanta behartigt de Nederlandse belangen in Georgia, Alabama, North Carolina, South Carolina en Tennessee. U kunt hier niet terecht voor paspoorten, ID-kaarten op visa.