Stagiair(e) (digitale) mediarelaties, Washington

De afdeling Publieksdiplomatie, Pers en Cultuur van de Nederlandse Ambassade in Washington DC zoekt elk jaar voor de periode begin januari tot juni, en de periode augustus tot eind december, enthousiaste en communicatieve stagiair(e)s om mee te werken aan diverse (digitale) communicatiecampagnes van de ambassade.

Volg jij een opleiding journalistiek, communicatie & PR, geschiedenis of aanverwant, spreek en schrijf je vloeiend Engels en heb je bovengemiddelde belangstelling voor (digitaal) communicatiewerk en de Verenigde Staten? Dan nodigen we je graag uit te reageren. Het betreft een ‘meewerk’ stage, waarbij (beperkt) ruimte is voor een eigen project of onderzoek. Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.

De stagiair zal worden ingezet bij social media en traditionele media campagnes in lijn met de publieksdiplomatieke doelen van de ambassade, met name op gebied van water management, sustainable urban planning, agrifood & horticulture, peace & justice en creatieve industrie. Het gaat daarbij om het schrijven van persberichten, assisteren bij evenementen, analyseren van Amerikaanse media, content produceren voor de verschillende digitale media-outlets van @NLintheUSA (twitter, facebook, website, blogs), en het analyseren van het bereik daarvan. 

Het gaat om een stage duur van minimaal vier en maximaal zes maanden. Gezien het stage regelement van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als voorwaarde gesteld dat de stagiair de Nederlandse nationaliteit heeft en gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling. 

Er wordt een vergoeding aangeboden. Voor meer informatie over stage lopen in de VS zie deze link.

Solliciteren kan door het sturen van een Engelstalige brief aan was-ppc@minbuza.nl, waarin je ingaat op je motivatie en geschiktheid. Voeg daarbij je Engelstalige CV. 

Voor meer informatie: Carla Bundy via  was-ppc@minbuza.nl.