Studeren en stage in de Verenigde Arabische Emiraten

De VAE is al een populaire vakantiebestemming, en nu het land investeert in het onderwijssysteem doen steeds meer internationale studenten een (deel van de) studie in de VAE. De meeste universiteiten hebben Engelstalige programma’s en zijn goed toegankelijk voor internationale studenten. Om u te helpen in de voorbereiding op een studie in de VAE, vindt u hieronder links naar relevante informatie:

Universiteiten in de VAE:

Studeren in de VAE:

Nederlandse organisaties:

Heeft u vragen over de aanmelding of over het studeren aan een universiteit in de VAE, neem dan contact op met de betreffende universiteit.

Zoekt u een stage in de VAE?

De Nederlandse vertegenwoordigingen in de VAE ontvangen regelmatig verzoeken om nadere informatie omtrent stagemogelijkheden in de VAE. Helaas kan de ambassade niet persoonlijk bemiddelen bij het vinden van een stageplaats.

Indien de leerinstelling in Nederland zelf niet over contacten in de VAE beschikt, kunt u via de Ambassade van de VAE in Den Haag inlichtingen inwinnen omtrent in aanmerking komende bedrijven. Tevens zou u de Gouden Gids van de VAE kunnen raadplegen (White Pages) en firma's rechtstreeks kunnen benaderen. U kunt eventueel ook contact opnemen met de Kamer van Koophandel van Dubai/Abu Dhabi om te vragen of zij bedrijven in hun netwerk hebben die een passende stageplaats kunnen bieden.

Daarnaast kunnen de volgende instanties behulpzaam zijn:

Op de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi bestaat ten slotte in beperkte mate de mogelijkheid tot het lopen van een stage. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen via het emailadres abu@minbuza.nl. Voor meer algemene informatie over stages bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op de Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland, kunt u terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.