Regio's van het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier landen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Op Engeland na hebben deze landen allemaal een eigen parlement. Over grote centrale onderwerpen zoals buitenlandbeleid en defensie wordt echter besloten in het Britse parlement in Londen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft 66,4 miljoen inwoners, waarvan er 56 miljoen in Engeland wonen, 5,4 miljoen in Schotland, 3,1 miljoen in Wales en 1,9 miljoen in Noord-Ierland.

Engeland kent negen officiële regio’s. Elke regio heeft zijn eigen Enterprise Zones. Dit zijn speciaal aangewezen gebieden waar de Britse overheid door middel van speciale belastingregels en overheidssteun de ontwikkeling van nieuwe economische bedrijvigheid stimuleert.

Meer informatie over de landen en de Engelse regio’s vindt u door op één van de volgende links te klikken.

Northern Powerhouse

Sinds enkele jaren wordt er door de Britse overheid specifiek beleid ontwikkeld om economische groei in het noorden van Engeland te stimuleren. Hiervoor is het Northern Powerhouse-initiatief ontwikkeld waarin onder andere de steden Liverpool, Leeds, Manchester, Hull, Newcastle en Sheffield zich hebben verenigd om gezamenlijk de economische groei in het noorden te versterken. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de verbetering en uitbreiding van de huidige infrastructuur om reizen tussen de steden makkelijker en sneller te maken. Voor meer informatie over kansen voor het Nederlands bedrijfsleven in het noorden van het Verenigd Koninkrijk kunt u contact opnemen met het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester.