Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

Voor Nederlandse ondernemers is het Verenigd Koninkrijk een land van veel mogelijkheden. Een juiste ingang vinden kan echter moeilijk zijn. Het Nederlands economisch netwerk in het Verenigd Koninkrijk biedt ondersteuning en geeft advies op maat.

Het coronavirus en zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor ondernemers die internationaal zakendoen. De Nederlandse ambassade is ook in deze tijd gewoon bereikbaar op lon-ea@minbuza.nl om Nederlandse ondernemers te informeren over de maatregelen die het VK neemt om werkgevers en werknemers bij te staan in deze crisisperiode. Daarnaast vindt u op RVO.nl veelgestelde vragen over het coronavirus en ondernemen in het Verenigd Koninkrijk

Brexit

Wilt u weten wat de impact van Brexit op uw bedrijf kan zijn, kijk op het Brexitloket of doe de Brexit Impact Scan.

Kansen voor ondernemers in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is één van de voornaamste handelspartners van Nederland en biedt met meer dan 66 miljoen inwoners een enorme potentiële afzetmarkt. Er zijn veel sectoren en regio’s waar kansen liggen voor Nederlandse ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen. Wij helpen u graag verder met informatie over importeren, exporteren, investeren en vestigen in het Verenigd Koninkrijk.

Economisch netwerk in het Verenigd Koninkrijk

Op de ambassade in Londen vindt u naast sectorspecialisten ook experts op het gebied van landbouw en innovatie. Daarnaast bevindt zich een handelskantoor in Manchester. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of volg ons op Twitter via @NLUKTrade.

Buitenlandse bedrijven die zaken willen doen in Nederland

Of je wilt opzetten, of al operaties of een vestiging in Nederland hebt, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunt bedrijven bij elke stap van het opzetten of uitbreiden van hun Nederlandse operaties.

Als een operationele unit van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is de NFIA het eerste aanspreekpunt voor buitenlandse bedrijven. De NFIA verbindt bedrijven met een breed netwerk van business partners, regionale economische ontwikkelingsmaatschappijen en overheidsinstituten om internationale uitbreiding te faciliteren.

Alle services van de NFIA zijn gratis, zonder verplichtingen en op confidentiële basis.

Meer informatie is te vinden op de website van de NFIA.