DigiD aanvragen in het Verenigd Koninkrijk

Als Nederlander in het Verenigd Koninkrijk kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan bij de Nederlandse ambassade in Londen.

Als AOW’er in het Verenigd Koninkrijk kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.

DigiD aanvragen in dit land of gebied

Afspraak maken voor ophalen van uw activeringscode

Voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode moet u een afspraak maken bij de consulaire afdeling van de ambassade in Londen. Gedurende drukke periodes kan de eerstvolgende beschikbare afspraak enkele weken in de toekomst liggen.

Maakt u daarom eerst een afspraak via het online afsprakensysteem en vraag daarna uw DigiD aan via het bovengenoemde aanvraagproces op Digid.nl.