Rijbewijs geldig in het Verenigd Koninkrijk

Wilt u in het Verenigd Koninkrijk de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

Als u in het Verenigd Koninkrijk woont en uw Nederlandse rijbewijs verlopen of vermist is, kunt u geen nieuw rijbewijs in Nederland aanvragen. U moet dan een nieuw rijbewijs aanvragen bij de lokale autoriteiten. Ook als u uw Nederlandse rijbewijs wilt omwisselen voor een Brits rijbewijs moet u zich wenden tot de lokale autoriteiten. Meer informatie vindt u op de website van de Britse autoriteiten.

Bij verlies of diefstal van een Nederlands rijbewijs moet men met de aanvraag voor een nieuw Brits rijbewijs een echtheidsverklaring overleggen aan de DVLA. Deze kan worden opgevraagd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De RDW adviseert u ook in dit geval een verklaring van vermissing in te vullen.