Hoe kan ik stemmen als ik in het buitenland woon?

Woont u buiten Nederland? Dan kunt u op 3 manieren stemmen: per post, per volmacht en bij een stemlokaal in een Nederlandse gemeente. U moet zich in alle gevallen wel eerst registreren als kiezer buiten Nederland.

Stemmen per post

Nederlanders die in het buitenland wonen stemmen standaard per post. U stuurt uw stembiljet dan samen met uw briefstembewijs en een kopie van uw geldige Nederlandse paspoort of identiteitskaart naar het briefstembureau in Den Haag. Ook kunt u de stempapieren opsturen naar de ambassade in uw woonland of daar afgeven.

Lees meer over stemmen per post

Stemmen per volmacht

U kunt geen volmacht meer aanvragen voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021.

Is de postbezorging in uw land traag of onbetrouwbaar? Dan kan het verstandig zijn om te stemmen per volmacht. U laat dan iemand in Nederland namens u stemmen. U moet dit per verkiezing aanvragen.

Stemmen in Nederland

U kunt geen kiezerspas meer aanvragen voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021.

Bent u tijdens de verkiezingen in Nederland? Dan kunt u stemmen bij een stemlokaal in een Nederlandse gemeente. U moet daarvoor per verkiezing een kiezerspas aanvragen.

Registreren als kiezer buiten Nederland

U kunt zich niet meer registreren als kiezer buiten Nederland om te kunnen stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021.

Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen, moet u zich registreren als kiezer buiten Nederland. Dat kan via de website van de gemeente Den Haag.

Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen?

Bent u slechts tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen? Dan stemt u op een andere manier. Voorwaarde is dan wel dat u staat ingeschreven in Nederland. 

Lees meer op Rijksoverheid.nl

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons