Nederlandse ambassade in Ankara

Contactgegevens

Ambassadeur
Marjanne de Kwaasteniet
Adres
Hilal Mahallesi Turan Güneş Blv
Hollanda Cd. 5
06550 Ankara
Telefoon
+90 312 409 1800
Fax
+90 312 409 1898
E-mail
Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 9.00 - 17.00 uur.

Bekijk de dagen waarop de Nederlandse ambassade gesloten is.

Aanmelden

Bent u op reis of verblijft u langere tijd in het buitenland? Meld u aan bij de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden

Door de huidige anti-COVID-19-maatregelen die de Nederlandse en Turkse autoriteiten getroffen hebben, kunnen wij tot nader order alleen visum- en reisdocumentaanvragen innemen in spoedgevallen. Voor Schengenvisumaanvragen betekent dit dat wij alleen aanvragen van gezinsleden van Nederlanders, van mensen met een aantoonbaar essentieel beroep of humanitaire aanvragen innemen. Meer informatie over de uitzonderingscategorieën kunt u vinden op de volgende link: Short-stay Schengen visa. Voor aanvragen van reisdocumenten betekent dit dat wij alleen aanvragen innemen voor absoluut noodzakelijke reizen, of indien u het reisdocument nodig heeft om uw verblijfsstatus in Turkije te verlengen.

De overige consulaire dienstverlening is ook stilgelegd. De situatie kan snel veranderen, en wij houden u hier op de hoogte. Denkt u in aanmerking te komen voor een uitzonderingscategorie of heeft u meer informatie nodig, neem contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara via het volgende mailadres: ank-ca@minbuza.nl of het Consulaat-generaal in Istanbul via ist-ca@minbuza.nl

Verklaring van Nederlanderschap

Lees op de pagina Verklaring van Nederlanderschap aanvragen als u in Turkije woont welke documenten u nodig heeft en hoe u de verklaring aanvraagt.

Consulaire vragen?

Stel uw vraag:

  • via telefoonnummer +90 312 409 1800. Let op: belt u vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
  • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht.
  • per e-mail via het contactformulier.

Kaart

Ankara, Turkije

Nederlandse ambassade

Tijdsverschil met Nederland

Zomertijd: + 1 uur / Wintertijd: + 2 uur