Kansen in de creatieve sector in Thailand

Thailand is de tweede economie van Zuidoost-Azië en een hoger midden inkomensland met een bevolking van bijna 69 miljoen mensen. De omvang van de Thaise creatieve industrie werd in 2014 op bijna USD 50 miljard geschat, ongeveer 13% van Thailands bruto binnenlands product (BBP). De verwachting is dat deze sector de komende vijf jaar met 20-25% zal groeien. De Thaise overheid beschouwt de creatieve industrie belangrijk voor de ontwikkeling van een economie gebaseerd op de maakindustrie naar een kenniseconomie. Ondanks de huidige obstakels, is deze sector interessant voor Nederlandse bedrijven vanwege de marktomvang, de sterke groei en het flankerende overheidsbeleid.

Een factsheet over kansen op het gebied van architectuur en onroerend goed in Thailand, treft u hieronder aan. Voorts zal de ambassade op korte termijn een factsheet publiceren over kansen in de Thaise design sector. Bent u werkzaam voor een Nederlands bedrijf en wilt u dit sectorrapport ontvangen zodra het beschikbaar is? Stuur dan een e-mail naar ban-ea@minbuza.nl. Wilt u op de hoogte blijven van evenementen in deze sector, volg ons dan op social media (hieronder) en download de app 'Internationaal Ondernemen'.

Handelsmissie ASEAN-regio: duurzaam ontwerpen en bouwen

Wilt u zakendoen in Singapore, Maleisië of Indonesië? En bent u actief in Green Urban Design, Smart Technologies, oplossingen voor Duurzame Smart Buildings & Construction? De Nederlandse Ambassade in Singapore en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseren van 11 tot en met 14 september een regionale missie naar deze ASEAN-landen. Klik hier voor meer informatie over deze handelsmissie