Orange ASEAN: uw partner in duurzaamheid

Zuidoost-Azië is in trek bij ondernemers, van het ontluikende Myanmar tot hightech Singapore. Om duurzame handel met en investeringen in deze dynamische regio te promoten, hebben de Nederlandse ambassades in Zuidoost-Azië het Orange ASEAN project gelanceerd. Dit biedt ondernemers de mogelijkheid om in korte tijd de marktkansen voor hun duurzame producten en diensten in kaart te laten brengen. Maar ook een plek om zelf de markt te onderzoeken en potentiele zakenpartners te ontmoeten.

Twee initiatieven: Orange Factory en Orange Nest

In 2016 is gestart met het Orange ASEAN project om Nederland in Zuidoost-Azië te promoten als innovatieve partner op het terrein van duurzaamheid en om start-ups te ondersteunen. Er zijn daartoe twee initiatieven ontwikkeld: de Orange Factories en het Orange Nest.

Orange Factory: onderzoek voor duurzaamheid

In de Orange Factory werken 20-30 jonge professionals en getalenteerde studenten uit Nederland en Zuidoost-Azië drie weken samen om innovatieve oplossingen te vinden op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsleven. Deze oplossingen zijn direct zakelijk relevant en ondersteunen bedrijven om commercieel en maatschappelijk meerwaarde te creëren. Dat kan bijvoorbeeld marktonderzoek zijn naar de mogelijkheden voor duurzame producten in de regio, of onderzoek naar de mogelijkheden om bedrijfsprocessen te verduurzamen.

Het Nest: springplank naar Zuidoost-Azië

Het Orange Nest biedt social entrepreneurs een werkplek op de Nederlandse ambassade in Bangkok. Van daaruit kunnen ze zich oriënteren op de lokale markt. Uiteraard kunt u daarbij ook rekenen op ondersteuning door het economische team van de ambassade. Zo kunnen we marktinformatie verstrekken, helpen bij het vinden van zakenpartners, deuren openen bij  overheidsinstanties of adviseren over subsidies.

Het Orange Nest biedt ook de mogelijkheid om allerlei zakelijke bijeenkomsten te organiseren, zoals een recente workshop voor vrouwelijke ondernemers in Zuidoost-Azië. Diverse ondernemers hebben al gebruik gemaakt van het Nest in Bangkok.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met de organisatie van Orange ASEAN om te verkennen hoe zij kunnen profiteren van dit initiatief. Voor meer informatie over het Orange ASEAN zie www.orangeasean.com