Zakelijk netwerk en contacten in Tanzania

Om uw plannen te realiseren, heeft u de juiste contacten in Tanzania nodig. Het ambassadenetwerk kan u daarbij helpen.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in het buitenland? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

U kunt een zakenpartnerscan aanvragen zodat u inzicht krijgt in uw lokale marktkansen.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Introducties verzorgen

Weten welke partijen passen bij uw ambities is één. Met ze in contact komen is een tweede. De medewerkers van de ambassades hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Zij kunnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met (potentiële) partners. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk om activiteiten te organiseren.

Missies, beurzen en partnerschappen

Deelname aan een handelsmissie (soms met een minister of staatssecretaris) of een gezamenlijke beursinzending  is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Wilt u met een groep van bedrijven en kennisinstellingen een buitenlandse markt betreden? Dat kan met het programma Partners for International Business  (PIB). Het programma biedt u steun bij het verkrijgen van toegang tot kansrijke buitenlandse markten. Neem daarvoor contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zakelijk netwerk en contacten in dit land of gebied

Bent u van plan om in Tanzania te gaan ondernemen, dan is het altijd verstandig om op de hoogte te blijven van de missies, beurzen en andere evenementen die worden georganiseerd door de Ambassade. U kunt dit doen door de ambassade te volgen op social media (Facebook) en door een mail te sturen ter kennisgeving naar de ambassade, zodat wij u kunnen informeren over specifieke evenementen in uw sector.

Nederland heeft al meer dan veertig jaar een Ambassade in Dar es Salaam. Een uitgebreid netwerk en uitvoerige kennis zijn hieruit voortgekomen. De volgende organisaties kunnen u als ondernemer verder helpen om zaken te doen in Tanzania:

Nuttige instanties

Dutch Business Group

De Dutch Business Group (DBG) is een netwerkgroep in het noorden van Tanzania. Leden van de DBG zijn Nederlandse ondernemers die investeren en/of werkzaam zijn in Tanzania. Het hoofddoel van DBG is leden te voorzien van een discussieplatform waarbij zowel kansen als obstakels worden besproken.  De ambassade onderhoudt contact met de DBG en de Tanzaniaanse overheid. De informatie uitwisseling tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de Ambassade heeft herhaaldelijk geleid tot succesvolle interventies. Samen streven zij ernaar het ondernemingsklimaat te verbeteren.

Indien u vragen heeft, neemt u dan contact op met de economische afdeling van de ambassade: +255 222 194 000 of dar-ea@minbuza.nl