De ambassadeur

Op deze pagina vindt u informatie over de ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Nairobi, Kenia.

Frans Makken (1953) studeerde economie aan de Universiteit van Groningen (1979). In 1981 trad hij in dienst van de VN-organisatie FAO, waarvoor hij achtereenvolgens in Dhaka, Bangladesh en op het hoofdkantoor in Rome heeft gewerkt op het gebied van voedselzekerheid. In 1986 maakte hij de overstap naar het Landbouw Economisch Instituut in Den Haag, waar hij landbouweconomische onderzoeksprojecten in Azië en Afrika ontwikkelde en begeleidde.

In 1994 werd hij door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om inspecteur te worden bij de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB), verantwoordelijk voor beleidsevaluaties in partnerlanden. In 2001 werd hij Plaatsvervangend Ambassadeur in Hanoi, Vietnam, gevolgd door een plaatsing als Ambassadeur in Ramallah, Palestijnse Gebieden, van 2005 tot 2008.

In de periode van 2008 tot 2012 was hij ambassadeur in Kigali, Rwanda, waarna hij terugkeerde naar Den Haag als Inspecteur bij de Inspectiedienst van Buitenlandse Zaken (ISB) verantwoordelijk voor het doorlichten van Nederlandse ambassades wereldwijd. In 2015 startte Frans Makken als ambassadeur in Nairobi, Kenia, met ook Somalië en de Seychellen in zijn ressort.

Frans Makken wordt vergezeld door zijn echtgenote Lina Stam; ze hebben drie volwassen kinderen.