Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Rusland?

In Rusland staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

 • ambassades in hoofdsteden
 • consulaten in economisch belangrijke steden
 • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

Om ondersteuning te bieden bij het verwezenlijken van uw ambities op de Russische markt biedt het economisch overheidsnetwerk in Rusland een aantal diensten aan, waaronder vraagbeantwoording, company checks en zicht op de Russische markt en netwerk.

Contactgegevens economisch overheidsnetwerk in Rusland

 • Nederlandse ambassade Moskou
  Economische afdeling
  Kalashny pereulok 6
  115127 Moskou
  Tel.: + 7 495 797 29 21
  E-mail: mos-ea@minbuza.nl
   
 • Consulaat-generaal St. Petersburg
  Economische afdeling
  Moika Nab. 11
  191186 St.Petersburg
  Tel.: +7 812 334 02 00
  E-mail: pet-ea@minbuza.nl