Kansen voor ondernemers in Nieuw-Zeeland

Veiligheid, stabiliteit, eenvoud van regelgeving en sterke economische relaties met Azië maken Nieuw Zeeland interessant voor Nederlandse ondernemers en bedrijven. Het geldt als het beste land ter wereld om zaken te doen en om een bedrijf te starten. Daarnaast kent het land volgens het World Economic Forum wereldwijd de beste bescherming van investeerders en is de bankensector de op één na beste.

De betrekkingen tussen Nieuw Zeeland en Nederland zijn uitstekend. Naast dat er ongeveer 150.000 mensen van Nederlandse oorsprong in Nieuw Zeeland wonen, is Nederland ook nog eens een van de belangrijkste Europese investeerders in het land. Nederlandse bedrijven in de financiële sector, olie en gas, mijnbouw, productie, groothandel en telecom hebben zich in Nieuw Zeeland gevestigd. Nederland exporteert vooral machines, vervoersmaterieel en chemische producten naar Nieuw Zeeland. De import bestaat voornamelijk uit vlees, zuivel en hout.

Er zijn een aantal sectoren in Nieuw Zeeland waarin Nederlandse bedrijven een rol kunnen spelen en waar kansen liggen. Dit zijn:

Zuivelindustrie. Intensivering, smart dairy farming, duurzaamheid en agritech.

Tuinbouw. Smart greenhouses, geavanceerde kassenbouw en genetic modification

Agricultuur/Agritech. Precision agriculture, genetic modification en smart farming.

Water. Water management, maritieme technologie en effectieve infrastructuur.

Creative industries. Gaming en advertising.

Hieronder kunt u de rapporten vinden die uitgebreider in gaan op kansen binnen deze sectoren. Naast de rapporten die op de site beschikbaar zijn, heeft de ambassade nog meer sectorspecifieke stukken tot haar beschikking. Als u hierin geïnteresseerd bent kunt u mailen naar WEL-EA@minbuza.nl. Handelsverzoeken in de Engelse taal hebben de voorkeur.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Er is geen extra informatie.