Zakelijk netwerk en contacten in Mexico

Om uw plannen te realiseren, heeft u de juiste contacten in Mexico nodig. Het ambassadenetwerk kan u daarbij helpen.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in het buitenland? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

U kunt een zakenpartnerscan aanvragen zodat u inzicht krijgt in uw lokale marktkansen.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Introducties verzorgen

Weten welke partijen passen bij uw ambities is één. Met ze in contact komen is een tweede. De medewerkers van de ambassades hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Zij kunnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met (potentiële) partners. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk om activiteiten te organiseren.

Missies, beurzen en partnerschappen

Deelname aan een handelsmissie (soms met een minister of staatssecretaris) of een gezamenlijke beursinzending  is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Wilt u met een groep van bedrijven en kennisinstellingen een buitenlandse markt betreden? Dat kan met het programma Partners for International Business  (PIB). Het programma biedt u steun bij het verkrijgen van toegang tot kansrijke buitenlandse markten. Neem daarvoor contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zakelijk netwerk en contacten in dit land of gebied

Landbouw

Voor meer informatie met betrekking tot de landbouwsector kunt u de pagina Agroberichten Mexico bezoeken en/of contact opnemen met de landbouwraad en zijn medewerkers:

Jean Rummenie
Landbouwraad

Annie Tremblay
Landbouw assistent

Frank Hoogendoorn
Tuinbouwspecialist

Telefoon: +52.55.1105.6560

Telefax: +52.55.5258.8139

E-mail: mex-lnv@minbuza.nl

Op tuinbouwgebied kunt u ook contact opnemen met HortiConnect (http://www.horticonnect.com.mx/) en op pluimveegebied met AgriMex Holanda (http://www.agrimexholanda.nl/)

Netherlands Business Support Office

Steven Büter
Chief Representative Netherlands Business Support Office

NBSO Mexico
Word Trade Center Querétaro
Oficina 309 Juriquilla
Querétaro, México, 76230 Querétaro, México
T: +52 1 442 3567 160
E: info@nbsomexico.com
http://www.nedmextrade.com/