U gaat exporteren naar Mexico

Wilt u uw product exporteren naar Mexico? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Exporteren van producten voor de landbouwsector en agrofoodproducten

De landbouwsector ontwikkelt zich zeer voorspoedig en is inmiddels de tweede sector van toegevoegde waarde in de Mexicaanse economie. Er liggen zowel kansen voor de topsectoren Agri&Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Voor meer informatie met betrekking tot de landbouwsector kunt u de pagina Agroberichten Mexico bezoeken en/of contact opnemen met de landbouwraad en zijn medewerkers:

Jean Rummenie
Landbouwraad

Annie Tremblay
Landbouw assistent

Frank Hoogendoorn
Tuinbouwspecialist

Telefoon: +52.55.1105.6560

Telefax: +52.55.5258.8139
E-mail: mex-lnv@minbuza.nl