Ondersteuning in en vanuit Nederland

Wilt u zakendoen in Luxemburg? Ga goed voorbereid aan de slag. Verdiep u in de markt: hoe werkt export naar Luxemburg en hoe vindt u daar een betrouwbare zakenpartner?

Diverse Nederlandse overheidsorganisaties helpen u met uw internationale ambities, zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Landinformatie op maat

RVO.nl informeert u op de landpagina Luxemburg. Over zakelijke kansen, wet- en regelgeving, do’s-and-don’ts van het zakendoen en eventuele subsidies en financieringsregelingen.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met RVO.nl bij vragen over exporteren naar of investeren in Luxemburg. Het RVO ondersteunt ervaren én startende ondernemers met hun exportplannen door middel van informatie en advies over stappen, markten en ondersteuning.

Bij specifieke vragen over een bepaald land of een bepaalde sector neemt een regio-expert binnen twee werkdagen contact met u voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

De RVO.nl regio-expert kan:

Bent u zich nog aan het oriënteren

De Kamer van Koophandel (KvK) helpt u graag op weg met informatie over internationaal ondernemen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Ook de site Ondernemersplein bevat veel informatie. Het is een samenwerkingsverband van Nederlandse overheidsorganisaties die zich bezighouden met internationaal ondernemen. Ook kunt u informatie vinden via de app NL exporteert. Via een interactieve wereldkaart vindt u per land informatie. Die kunt u gebruiken bij uw oriëntatie op de lokale markt.

Naast exporteren naar Luxemburg, kunt u via Internationaal Ondernemen en het Ondernemersplein ook informatie vinden over het importeren van producten naar Nederland.