Kansrijke sectoren in Luxemburg

Kansrijke sectoren in Luxemburg zijn vastgoed en banken in de dienstensector. Ook de circulaire economie is veelbelovend in Luxemburg. Verder zijn er kansen in de IT, telecommunicatie, vervoer en logistiek, toerisme en biotechnologie. Het House of BioHealth heeft meer informatie over R&D-activiteiten op dit gebied. Ook in het Kansendossier Elektrische Mobiliteit kunt u meer informatie vinden over de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Luxemburg.

Luxinnovation

Luxinnovation is een publiek-private organisatie die bedrijven ondersteunt om te innoveren en te groeien en op deze manier de economische doelstellingen van de Luxemburgse overheid te bereiken. Deze organisatie heeft naast de bovenstaande kansrijke sectoren ook kansen in andere sectoren in Luxemburg beschreven (in het Engels).

De belangrijkste sectoren volgens Luxinnovation zijn ingedeeld in clusters. Het Luxembourg Cluster Initiative betreft economisch succesvolle sectoren en heeft als doel om innovatie en bedrijfsontwikkeling te stimuleren. Ieder cluster binnen het initiatief biedt informatie over hun sector aan buitenlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in het introduceren van hun activiteiten in Luxemburg. Vervolgens kan Luxinnovation deze bedrijven adviseren over beschikbare ondersteuningsmaatregelen en hen in contact brengen met relevante samenwerkingspartners.

Goed klimaat voor startups

Luxemburg heeft een goed klimaat voor startups. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers op verschillende gebieden.

Meer informatie over startups in Luxemburg is te vinden bij Luxinnovation Startup Services.

Speciale Economische Zone

Er is één Speciale Economische Zone in Luxemburg, dit is de Le Free Port Luxembourg bij het vliegveld Findel. Voor in deze zone bewaarde goederen gelden speciale regels betreffende BTW en douanerechten. Meer informatie is te vinden op de site van Le Free Port (in het Engels).

Statec: het statistiekbureau van Luxemburg

Voor het vinden van up-to-date data over verschillende sectoren in Luxemburg verwijzen wij u door naar Statec, het statistiekbureau van Luxemburg. Klik hier om naar de website van Statec te gaan.

Overige marktsegmenten

Naast de focus op de genoemde economische thema’s staan wij open voor samenwerking op andere terreinen.

Neem contact op met de ambassade in Luxemburg om een handelsvraag voor te leggen.