Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Luxemburg?

In Luxemburg staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

Landbouw in Luxemburg

De Landbouwraad gevestigd in de Nederlandse ambassade in Brussel behartigt ook de belangen van Nederland in Luxemburg op het terrein van landbouw, natuur en visserij.

Het landbouwkantoor is er voor ondernemers in alle schakels van de agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet. We leveren advies aan zowel Nederlandse ondernemingen die al in Luxemburg gevestigd zijn, als aan bedrijven die de eerste stappen op de Luxemburgse markt willen zetten.

Nico van Opstal, Landbouwraad

Caroline Schauvlieger, Landbouwattaché

Telefoon: +3226791550

E-mail: bru-lnv@minbuza.nl

Agrofood, Natuur en Visserij in Luxemburg

Via het portal van de Luxemburgse overheid komt u bij de websites terecht van de ministeries die onder andere landbouw, wijnbouw en milieu in hun portefeuille hebben. Meer informatie is ook terug te vinden via het landbouwportaal.

Kleine familiebedrijven zijn een kenmerk van de Luxemburgse landbouw.

De wijnbouw is een belangrijke landbouwtak.

De Nederlandse Vereniging Luxemburg is een vereniging voor Nederlanders in Luxemburg die vanuit agrarische hoek is ontstaan.