Kansen voor ondernemers in Laos

Laos is een snel ontwikkelende economie in Zuidoost-Azië met bijna 7 miljoen inwoners. Ondanks de economische groei is het land afhankelijk van internationale ontwikkelingssamenwerking en behoort het tot de 'minst ontwikkelde landen'. Ondanks het uitdagende ondernemingsklimaat biedt het land kansen voor Nederlandse bedrijven in diverse sectoren. Daarbij gaat het onder andere om landbouw, bosbouw, de mijnsector en de maakindustrie.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Meer informatie over zakendoen in Laos? Zie de onderstaande brochure of neem contact op met de Nederlandse ambassade in Bangkok:

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden

15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330, Thailand

Tel.: +66 (0)2 309 5222

Mail: ban-ea@minbuza.nl

Volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter

Zakendoen in Zuidoost-Azië

Lees meer over zakendoen in Zuidoost-Azië op onze regiopagina (Engelstalig). Daarnaast heeft de Regional Business Developer in Zuidoost-Azië kennis van de kansen voor handel, investeringen en R&D in Laos.