Wie zijn wij?

Leiding Ambassade

De leiding van de ambassade vertegenwoordigt de Nederlandse regering in Ivoorkust. De ambassadeur vertegenwoordigt het Nederlands staatshoofd bij officiële gelegenheden in Ivoorkust. Ook verzorgt de ambassadeur samen met zijn staf de contacten met de Ivoriaanse regering en andere organisaties op een veelheid van terreinen die relevant zijn voor de relaties tussen de beide landen. Naast de vertegenwoordigingsfunctie geeft de ambassadeur ook leiding aan het in de ambassade werkzame personeel.

Telefoonnummer: +225 27 20 20 40 00                                                                                                     

 E-mail: abi@minbuza.nl

Afdeling Economie en Handel

De afdeling Economie en Handel behartigt de Nederlandse economische belangen in de relatie met Ivoorkust en bevordert de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven op de Ivoriaanse markt. Daarbij bevorderen wij de politieke dialoog op het gebied van energie, handel, Europese Unie en macro-economie. Er is intensieve samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Telefoonnummer: +225 27 20 20 40 00
E-mail: abi-ez@minbuza.nl

Medewerker

Functie

Raïssa Marteaux

Hoofd Economische Afdeling

Joel Kouame

Medewerker Handel en Economie

Zacharie Thonon Medewerker Handel en Economie

Afdeling Interne Zaken

Telefoonnummer: +225 27 20 20 40 00                                                                                                    

E-mail: abi-az@minbuza.nl

Medewerker

Functie

Mw. Lobke Koolen

Operational Manager

Mw. Sovereigna Amoako

Management Ondersteuner

Dhr. Christophe Fasseri

Senior chauffeur

Consulaire Zaken

De Nederlandse Ambassade in Ivoorkust verleent zeer beperkte consulaire dienstverlening, met name aan landgenoten in noodgevallen. Paspoorten en visa worden niet door de Ambassade in Abidjan verstrekt.

Nederlanders wordt aangeraden ten minste 6 maanden voor verloop van het huidige paspoort een nieuw document aan te vragen. Dit kan bij de Nederlandse ambassade in Accra of in Nederland bij een grensgemeente of bij de paspoortbalie op Schiphol.

Visumaanvragen voor reizen naar Nederland worden door de Belgische ambassade in Abidjan in behandeling genomen.

Met de 24/7 BZ Informatieservice kunt u gegevens van uw verblijf in het buitenland doorgeven. Bijvoorbeeld uw vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dan in het geval van een crisissituatie contact met u zoeken. Ook kan er hulp worden geboden als dat nodig is. Verder kunt u met de 24/7 BZ Informatieservice berichten ontvangen van de Nederlandse ambassade of het consulaat. Deze optie is vooral bedoeld voor mensen die in het buitenland wonen. Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheden van de 24/7 BZ Informatieservice? Dan moet u zich hiervoor aanmelden. Aanmelden kan via de pagina Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Telefoonnummer: +225 27 20 20 40 00                                                                                                         

E-mail: stel uw vragen via het contactformulier

Medewerker

Functie

Mw. Lobke Koolen

Hoofd Consulaire Zaken