Stage op de beleidsafdeling van het consulaat-generaal in Milaan

Belangrijke mededeling
In verband met Corona bieden we
 op dit moment geen stages aan. 

Voor studenten (m/v) in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire of hoger onderwijsinstelling biedt het consulaat-generaal in Milaan twee stageplaatsen op de economische en culturele afdeling.

Periode
Het consulaat-generaal selecteert twee maal per jaar twee stagiair(e)s voor een periode van vijf tot zes maanden (februari – juli en september – januari).

Werkomgeving
Een klein team van lokale Nederlandse en Italiaanse krachten, onder leiding van de consul-generaal, behartigt met veel passie de Nederlandse belangen in Italië. Daartoe worden contacten onderhouden met diverse instanties, regionale overheden en het bedrijfsleven. De kerntaken liggen op het gebied van cultuur, handel en economie in onder andere de sectoren design, mode landbouw, water, circulaire economie en logistiek. Bij alle projecten ligt de nadruk op innovatie en duurzaamheid.

Taakomschrijving
De stagiair(e) draagt bij aan de diverse werkzaamheden van het consulaat-generaal:

 • Ondersteuning bij de organisatie van handels- of culturele missies;
 • Bijwonen en verslag doen van economische- handelsgerichte of culturele activiteiten;
 • Helpen bij het organiseren van diverse evenementen en bijeenkomsten;
 • Informeren van Nederlandse bedrijven/instanties over de Italiaanse markt;
 • Bijdragen aan de online communicatie over de projecten via de sociale mediakanalen;
 • Actief meedenken in het verbeteren van het duurzaamheidsbeleid.

Functieprofiel
Belangstellende studenten moeten aan de volgende eisen voldoen: 

 • Je volgt een relevante universitaire opleiding of hogeschool (bijvoorbeeld economie, duurzame bedrijfskunde, cultuurwetenschappen, communicatiewetenschappen of Europese studies) en hebt bij voorkeur je bachelor fase afgerond;
 • Je hebt een goede beheersing van de Italiaanse taal, zowel mondeling als schriftelijk (niveau B2 - CILS Certification of Italian as a foreign language of vergelijkbaar);
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en in het Engels;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met economische- en culturele onderwerpen en bent geïnteresseerd in de maatschappelijke en politieke aspecten van Italië;
 • Je bent enthousiast, initiatiefrijk en weet wanneer informeren of een besluit van de leiding nodig is;
 • Van de stagiair(e) wordt verwacht dat deze - na een introductieperiode - tamelijk zelfstandig kan functioneren.

Algemene voorwaarden en vergoedingen
Gezien het stage-reglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als voorwaarde gesteld dat de stagiair de Nederlandse nationaliteit heeft en gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling. De stagiair is nog niet afgestudeerd. Er wordt een beperkte stagevergoeding gegeven en er bestaat een mogelijkheid tot pensionkostenvergoeding. Vooor meer informatie over voorwaarden en vergoedingen klik hier.
 

Meer weten en/of solliciteren
Wil je meer weten, of ben je geïnteresseerd in een stageplaats op een van onze afdelingen, stuur dan in het eerste geval een mail met je vragen en in het tweede geval een duidelijke motivatiebrief, samen met je CV en eventuele referenties naar:

mil-ea@minbuza.nl  

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties.