Reisadvies Indonesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-11-2021 | Nog steeds geldig op: 27-11-2021

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn veiligheidsrisico’s in de oranje en rode gebieden. Indonesië is door het coronavirus een hoogrisicogebied. De autoriteiten van Indonesië hebben nog steeds de grenzen gesloten voor alle reizigers. U moet als u vanuit Indonesië naar Nederland reist een coronabewijs laten zien. Meer informatie over de in Indonesië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Indonesie
Download 'Kaart bij reisadvies Indonesië' (PDF, 1,6 MB)

Reischecklist Indonesië

Reist u naar Indonesië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Indonesië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Reisdocumenten & visa (onderstaande informatie is op dit moment NIET van toepassing door COVID)

 • Als u naar Indonesië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Indonesië geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u aankomt in het land.
 • Bent u in Indonesië en verloopt uw visum, neem dan contact op met het Immigratiebureau (Bureau of Immigration) voor een eventuele verlenging. Let op: zonder geldig visum kunt u een boete of een gevangenisstraf krijgen. Vraag daarom op tijd een verlenging aan, als u langer wilt blijven.
 • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade van Indonesië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Indonesië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u internationaal rijbewijs nodig heeft.

Verlengen van verblijfsvergunning of visum

 • Voor de buitenlanders in Indonesië die hun verblijfsvergunning of visum willen verlengen, kunnen actuele informatie vinden op de website van het Indonesische departement van Immigratie (informatie in Indonesisch en Engels).

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Indonesië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Indonesië. Hier staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • Het gebied rondom de vulkaan Mount Merapi in de provincie Midden-Java.
 • Het gebied rondom de vulkaan Mount Agung op Bali.

Lees hieronder verder in de tekst meer informatie over vulkanen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Provincie Midden-Sulawesi

In de gebieden (kabupaten) Poso, Sigi en Parigi Moutong in de provincie Midden-Sulawesi is het onrustig door veiligheidsincidenten.  Niet-noodzakelijke reizen naar de steden Poso, Bora en Parigi en de gebieden rond het meer van Tentena en het meer van Poso worden afgeraden.

Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten. Internet en andere communicatiemogelijkheden zijn beperkt. Houd hier rekening mee.

Provincies Papoea en West-Papoea

In de centrale hooglanden waaronder in de regentschappen Puncak Jaya en Intan Jaya, in de provincies Papoea en West-Papoea, vind aanhoudend geweld plaats. Er zijn gewapende aanvallen tussen de onafhankelijkheidsbeweging (OPM) en de lokale autoriteiten. Daarbij zijn slachtoffers gevallen, ook onder gewone burgers.
Rond het gebied bij de ‘Freeport-mijn’ zijn regelmatig veiligheidsincidenten. Hierbij zijn ook slachtoffers gevallen.

Er is nog steeds een verhoogd risico op nieuwe demonstraties in Papoea en West-Papoea. Vermijd demonstraties en contacten met groepen die behoren tot de onafhankelijkheidsbeweging (OPM) in Papoea en West-Papoea.

Als u in de provincie Papoea of West-Papoea voor noodzakelijke doeleinden moet reizen, bereid u zich dan goed voor en ga op reis met lokale betrouwbare veiligheidsondersteuning. Vermijd het gebruik van voertuigen met overheidsmarkeringen en bedrijfslogo’s.

Provincie Atjeh (Aceh)

In de provincie Atjeh (Aceh) wordt de Sharia-wet toegepast. Voorkom belediging van het geloof door niet te gokken, geen alcohol te drinken, gepaste kleding te dragen en onderlinge publiekelijke aanraking te vermijden. Aceh is de enige provincie in Indonesië waar homoseksualiteit/LHBTIQ strafbaar is. Reis in dit gebied alleen overdag en via de hoofdwegen. Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten en demonstraties.

Terrorisme

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Indonesië is dit risico aanwezig. Wees alert in heel Indonesië op drukbezochte plekken. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Blijf via de (sociale) media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten.

Criminaliteit

In Indonesië is veel (kleine) criminaliteit. Denk aan overvallen en berovingen op straat. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Demonstraties

In heel Indonesië vinden regelmatig politieke demonstraties plaats. Deze kunnen gewelddadig worden. Zorg ervoor dat u niet in een demonstratie terechtkomt. Blijf op de hoogte via de media en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Natuurgeweld

Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s

Indonesië maakt deel uit van de Pacifische "Ring van Vuur" (Ring of Fire). Dit is een ringvormig gebied rondom de Grote Oceaan, dat bestaat uit veel vulkanen. Door het bewegen van de aardkorst komen in dit gebied regelmatig vulkanische uitbarstingen, aardbevingen en tsunami's voor.

Vulkaanuitbarstingen

Indonesië heeft veel vulkanen die deel uitmaken van de Pacifische “Ring van Vuur”. Meerdere vulkanen in verschillende gebieden en eilanden van Indonesië vertonen verhoogde vulkanische activiteit. Informeer u vooraf naar de huidige veiligheidsrisico’s als er verhoogde vulkanische activiteiten worden waargenomen.

 • De vulkaan Mount Merapi in de provincie Midden-Java is de actiefste vulkaan van Indonesië. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 10 kilometer  rondom de vulkaan Mount Merapi komen. Hier geldt het advies daar niet heen te reizen.
 • De vulkaan Mount Agung op het eiland Bali is een actieve vulkaan. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan Mount Agung komen. Hier geldt het advies daar niet heen te reizen.
 • De vulkaan Sinabung in de provincie Noord-Sumatra is een actieve vulkaan. Op 10 augustus 2020 is de vulkaan uitgebarsten. U mag van de lokale autoriteiten niet binnen een straal van 4 tot 6.5 km rondom de vulkaan Sinabung komen.   
 • De vulkaan Anak Krakatau is een actieve vulkaan en een van de Krakatau-eilanden in de Straat van Soenda. De Krakatau-eilanden bevinden zich in een van de vulkanisch actiefste delen van Indonesië. U mag van de lokale autoriteiten niet binnen een straal van 4 tot 6.5 km rondom de vulkaan Anak Krakatau komen.
 • De vulkaan Soputan is een actieve vulkaan in de provincie Noord-Celebes op het eiland Sulawesi. U mag van de lokale autoriteiten niet binnen een straal van 4 tot 6.5 km rondom de vulkaan Soputan komen.

Vulkaanuitbarstingen veroorzaken vaak asregens. Die kunnen voor ernstige verstoringen van het vliegverkeer zorgen. Vooral het vliegverkeer in de provincies Noord-Sumatra, Oost-Java en Bali kan hier last van krijgen. Ook worden vliegvelden regelmatig voor kortere of langere tijd gesloten. Verder stellen de autoriteiten vaak lokale veiligheidszones in na vulkaanuitbarstingen. Houd hier rekening mee. Informeer bij uw (lokale) reisorganisatie naar de veiligheidsrisico’s niveaus voor u naar een gebied met vulkanen reist.

Aardbevingen

De afgelopen jaren hebben meerdere aardbevingen plaatsgevonden in Indonesië.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program(informatie in het Engels).

Tropische cyclonen

Van november tot en met april kunnen tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bosbranden

In het algemeen is in de periode van juli tot en met oktober een groot deel van het noordwestelijke deel van Indonesië een rooknevel aanwezig. De eilanden Kalimantan en Sumatra zijn vaak de zwaarst getroffen gebieden. De rooknevel kan schadelijk zijn voor de gezondheid en gevolgen hebben voor uw reisplannen. Houd hier rekening mee.

Overstromingen

Het regenseizoen duurt van december tot en met april. Tijdens, maar ook buiten deze periode, komen er door zware regenval regelmatig overstromingen en aardverschuivingen voor. Sommige gebieden zijn dan niet of nauwelijks bereikbaar. Houd hier rekening mee.

Meer weten over de weersomstandigheden in Indonesië? Ga naar de volgende websites (informatie in het Engels):

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Indonesië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Naar boven

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Indonesië inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

De lokale autoriteiten van Indonesië hebben de grenzen tijdelijk gesloten voor alle reizigers. Er zijn een paar uitzonderingen. Lees de actuele informatie hierover op de website van de Indonesische overheid (informatie in het Engels). De maatregel is ingesteld als reactie op mutaties van het coronavirus.

Reizigers die zijn vrijgesteld van dit besluit en wel toegang hebben tot Indonesië zijn:

 • Houders van visa (diplomatiek, officiëel/service)
 • Houders van tijdelijke verblijfsvergunningen (diplomatiek)
 • Houders van verblijfskaarten (KITAS, KITAP)
 • Geregistreerde bemanningen (zee, lucht)
 • Buitenlanders voor medische en humanitaire doeleinden

Iedereen (vanaf 18 jaar en ouder) die naar Indonesië reist moet volledig gevaccineerd zijn en de volgende documenten kunnen laten zien bij aankomst:

 • Het vaccinatiebewijs dat aantoont dat u volledig gevaccineerd bent;
 • een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek (in het Engels)
 • een hotelreservering voor 8 dagen quarantaine inclusief 2 PCR-testen.

Na aankomst in Indonesië krijgen alle reizigers een nieuwe PCR-COVID-19-test op de luchthaven. Het test resultaat ontvangt u in het door u zelf gereserveerde quarantainehotel. Hier verblijft u 3 x 24uur in quarantaine. Op dag 3 volgt opnieuw een PCR-COVID-19-test. Personen tussen 12 en 17 jaar oud die nog niet zijn gevaccineerd, worden tijdens de quarantaine gevaccineerd. Is het testresultaat negatief dan mag u doorreizen of naar huis. De kosten voor het hotel en de 2 PCR- testen zijn voor eigen rekening. Bij een positieve test wordt u overgebracht naar een door de overheid aangewezen hotel en moet u daar 14 dagen in quarantaine te blijven. Alle kosten voor verblijf moet u zelf betalen.

Bij aankomst moet u de lokale corona app Peduli Lindungi downloaden waarin u uw vaccinatie- en testbewijzen moet uploaden. Deze app met uw testbewijzen moet u gebruiken om toegang te krijgen in supermarkten, shopping malls, restaurants en andere dienstverlenende bedrijven. Het gele vaccinatieboekje of uw internationaal vaccinatiecertificaat op papier kunt u ook gebruiken.

Houd er rekening mee dat lokale maatregelen en voorschriften plotseling zonder vooraankondiging kunnen veranderen.

Als u meer informatie wilt over inreizen in Indonesië, neem dan contact op met de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Binnenlandse reizen

Voor binnenlandse reizen naar of van Java en Bali moet u een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder is dan 48 uur of een negatief antigeentest, die niet ouder is dan 24 uur, laten zien. Ook moet u een vaccinatiebewijs (vanaf 12 jaar) laten zien waaruit blijkt dat u gevaccineerd bent.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen op dit moment niet reizen buiten de provinciegrenzen.

Coronamaatregelen Indonesië

De corona restricties (PPKM) zijn voor Jakarta teruggebracht naar niveau I. Het eiland Bali valt onder niveau II. De rest van Indonesië schommelt tussen niveau I en III.

De basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand, handen wassen en het verplicht dragen van een mondkapje zijn nog steeds van kracht.

De situatie in Jakarta is vrijwel terug naar normaal. Het werken op kantoor wordt weer gestimuleerd (75% tot 100% bezetting), de winkelcentra en supermarkten zijn volledig open, restaurants  met 75% bezetting en openbaar vervoer met 100% bezetting. Bijna overal moet u bij de toegang uw (internationaal) vaccinatie- en testbewijzen laten zien. Dit kan met de papieren versie van uw internationaal corona vaccinatie- en testbewijzen, gele boekje of via de lokale corona app Peduli Lindungi.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Indonesië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Indonesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Luchtvervuiling

In grote Indonesische steden kan ernstige luchtvervuiling voorkomen. De luchtkwaliteit kan erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Indonesië reist.

Dengue

Tijdens het regenseizoen (meestal tussen oktober en april) is er in geheel Indonesië een verhoogd risico op dengue.

Gezondheidssituatie

De gezondheidszorg en medische voorzieningen in Indonesië zijn van een ander niveau dan dat u gewend bent in Nederland. U kunt voldoende medische verzorging krijgen in een ziekenhuis als dat nodig is.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Indonesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

Verkeer

Luchtverkeer

Er is beperkt luchtverkeer van en naar Indonesië. Singapore heeft de grenzen voor reizigers uit Indonesië weer opengesteld, waardoor KLM weer passagiers mee kan meenemen vanuit Jakarta. Daarnaast zijn er nog luchtvaartmaatschappijen die via het Midden-Oosten en Turkije naar Nederland vliegen. Garuda heeft één rechtstreekse vlucht naar Amsterdam per week.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Maatregelen binnenlandse vluchten

Voor binnenlandse vluchten in Indonesië zijn extra maatregelen ingevoerd. Er gelden testverplichtingen voor binnenlandse vluchten. Afhankelijk van de bestemming moet een specifieke negatieve coronatest en een vaccinatiebewijs worden overlegd. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke test voor welke bestemming geldt en hoeveel uur deze uiterlijk voor vertrek moet zijn afgenomen. Ook moet u een gezondheidsformulier online invullen.
Hiervoor dient u gebruik te maken van de eHAC Indonesia app die een onderdeel is van de Peduli Lindungi App. Deze kunt u via de App store of Playstore kunt downloaden.

Wegverkeer

Vergeleken met Nederland is het wegverkeer in Indonesië chaotisch. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Ook kunnen de wegen de grote hoeveelheid auto’s, bromfietsen, scooters en motorfietsen niet aan. Hierdoor ontstaan regelmatig files. Als u niet gewend bent om in deze omstandigheden te rijden, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees dan alert in het verkeer. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Indonesië op de website van de ANWB.

Scheepvaart

Het bootvervoer naar en tussen de eilanden kan gevaarlijk zijn. Vooral tijdens de regentijd, maar ook daarbuiten. Oorzaken zijn plotseling opkomende slechte weersomstandigheden, de kwaliteit van de boten en de beperkte navigatiemiddelen die worden gebruikt. Ook komt het voor dat teveel passagiers op de boot worden toegelaten.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Indonesië.

Strenge islamitische wetgeving

Indonesië heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. In sommige delen van het land gelden strenge islamitische wetten. Houd rekening mee in de manier waarop u zich opstelt, kleed en gedraagt.

Drugs

In Indonesië is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Indonesië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt bijvoorbeeld de doodstraf krijgen.

Illegaal gestookte alcohol (oplosan)

Pas op met het drinken van lokaal illegaal gestookte alcohol in Indonesië. In de afgelopen jaren is het voorgekomen dat in de illegaal gestookte alcohol (ook wel oplosan genoemd) methanol, hoestdrank, insectenverdelger en spiritus wordt gedaan. Hierdoor zijn al tientallen doden gevallen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s van militaire objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit (LHBTIQ) is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit (LHBTIQ) wordt niet algemeen geaccepteerd in Indonesië. In gebieden waar islamitische wetgeving geldt, bijvoorbeeld in de provincie Atjeh (Aceh), is homoseksualiteit (LHBTIQ) strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Controles immigratiedienst

Regelmatig vinden controles plaats door de immigratiedienst om illegaal verblijf in Indonesië op te sporen. Zorg dat u altijd een geldig paspoort met een geldig visum, verblijfsstempel en/of verblijfsvergunning bij u draagt. Heeft u dit niet bij u, dan kunt u gearresteerd worden.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Indonesië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer:

 • Politie: 110
 • Ambulance: 118
 • Brandweer: 113

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Jakarta

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in 'rode' en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven