Kansen voor ondernemers in India

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in India? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt voor u in de gaten. In India zijn vooral kansen in energie, agrofood en horticulture, water, life sciences en health, logistiek en smart cities.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Grote potentiële afzetmarkt

India telt 1,3 miljard inwoners en heeft en een sterk groeiende, goed opgeleide middenklasse. Dat biedt een gigantische potentiële afzetmarkt voor het Nederlandse bedrijfsleven.

De Indiase economische groei loopt naar verwachting in 2016-2017 verder op tot 7,8%. De consumentengoederenmarkt groeit met 15% en het investeringsklimaat is aantrekkelijk. Het is dan ook geen wonder dat IMF de Indiase economie aanmerkt als bright spot.

Sectorontwikkeling

Het land ontwikkelt zich razendsnel. Schoon drinkwater, logistieke uitdagingen en smart cities zijn speerpunten van de Indiase regering. De Indiase overheid stimuleert duurzame verstedelijking met initiatieven als '100 Smart cities'. Een initiatief als 'Make in India' moet van India de 'manufacturing hub' maken, met als doel buitenlandse investeringen aan trekken.

Ook stimuleert de Indiase overheid de ontwikkeling van verschillende sectoren, waaronder:

  • verbetering en uitbreiding van de infrastructuur
  • verhoging van de voedselproductie
  • verbetering van de gezondheidszorg

India biedt volop kansen voor Nederlandse bedrijven die specifieke kennis of technologie op een of meer van deze gebieden leveren.

Direct contact opnemen

Medewerkers van het ambassadenetwerk zijn uw ogen en oren in India, kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven u praktische tips. Bovendien kunnen we soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van en neem direct contact met ons op:
Telefoonnummer: +911124197600/618
E-mailadres: nde-ea@minbuza.nl