Consulaat-generaal in Bangalore

Hier leest u meer over de verschillende kantoren in het Consulaat-Generaal in Bangalore:

 • Economische en commerciële afdeling
 • Innovatie Attaché (Holland Innovation Network)
 • Nederlands Foreign Investment Agency (NFIA)
 • Nuffic NESO (Netherlands Education Support Office) India

Economie en Handel

De afdeling Economie en Handel ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen en consortia uit Nederland bij het zaken doen in Zuid-India.
Ons werk bestaat onder andere uit:

 

 •   Het identificeren van partners voor handel (distributeurs, detailhandelaren), joint ventures of productiebedrijven, aangezien het zuiden van India wordt steeds meer het bevoorradingscentrum voor het hele land en in sommige gevallen zelfs voor de hele Zuid-Aziatische markt.
 •   Het assisteren bij het opzetten van kantoren in India. Wij onderhouden contacten met de deelstaatregering namens Nederlandse bedrijven om hun toegang tot Zuid-India te vergemakkelijken.  
 • Het vertegenwoordigen van consortia in de prioritaire sectoren landbouw (inclusief tuinbouw en zuivel), water, biowetenschappen en gezondheid, infrastructuur (inclusief slimme steden), logistiek, hightech en energie.
 • de identificatie van door aanbestedingen gedreven Indiase regering en semi-overheidsprojecten voor potentiële Nederlandse deelname.
 • Het helpen bij het vinden van Indiase partners voor samenwerking.
 • Het organiseren van grote en kleine handelsmissies met op maat gemaakte programma's en individuele bedrijfsmatchmaking.    
 • Het informeren van Nederlandse bedrijven over zakelijke kansen in de staten Karnataka, Kerala en Tamil Nadu.    
 •  Het uitvoeren van Business Partner Scans (BPS) voor Nederlandse bedrijven die zich voorbereiden om internationaal te gaan, maar niet zeker wat te verwachten in India. De BPS-service helpt bij de voorbereiding op hun internationalisering naar India; een volgend bezoek zorgt ervoor dat het bedrijf ontmoetingen heeft met potentiële partners in India.   


Contact
Voor specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +9180 23098101
E-mail: bgl-ea@minbuza.nl

Innovatie Attache (Holland Innovation Network)

Het Holland Innovation Network in Bangalore richt zich op innovatie, technologie en wetenschappelijke samenwerking tussen India en Nederland. We faciliteren matchmaking, beantwoorden vragen over R & D-ontwikkelingen en presenteren initiatieven voor samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid.

Om de Nederlandse R & D-gemeenschap te informeren publiceren we artikelen over ontwikkelingen in India en kansen voor het Nederlandse innovatie-ecosysteem. We organiseren ook seminars en workshops om experts uit beide landen samen te brengen.

Onze aandachtsgebieden zijn Life Sciences & Health, High-Tech Systems & Maritime en Water & Maritime. Doet u zaken in deze sectoren en heeft u interesse in de Indiase markt? Klik hier voor meer informatie over de kansen in zaken doen. Het Holland Innovation Network rapporteert aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

Contact
Voor specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen:


Telefoonnummer: +9180 23098102
E-mail: bgl-ea@minbuza.nl of as@hollandinnovationnetwork.nl

Netherlands Foreign Investment Agency

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) is de directie Buitenlandse Investeringen van het ministerie van Economische Zaken. In veertig jaar heeft NFIA Nederland actief gepromoot als een basis voor internationale en Europese activiteiten en buitenlandse bedrijven bijgestaan bij het opzetten van hun EU-activiteiten in Nederland.

NFIA biedt bedrijven een reeks basisinformatie: economisch, financieel en statistisch; hulp bij het organiseren van studiereizen en studies naar selectie van locaties, en algemene raadpleging. We kunnen ook vragen beantwoorden over stimuleringsmaatregelen van de overheid. Enkele voorbeelden van Indiase bedrijven die met succes werden bijgestaan door NFIA zijn Infosys, TCS, Wipro en Jet Airways. NFIA werkt in alle sectoren en organisatiegroottes.

Neemt u ook eens een kijkje op de website van NFIA

Contact

Telefoonnummer: +9180 23098103
E-mail: bgl-ea@minbuza.nl of balaji@nfia-india.com

Nuffic NESO (Netherlands Education Support Office)

De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Met kantoren in Den Haag en 11 landen over de hele wereld streeft de Nuffic ernaar dat elke student internationale ervaring opdoet.

Nuffic NESO India is verantwoordelijk voor het faciliteren en versterken van studentenmobiliteit en onderzoekssamenwerking. Het fungeert als een brug tussen India en Nederland op de volgende manieren:

 

 •     Indiase studenten informeren over studeren in Nederland via onderwijsbeurzen, hogescholen, universiteiten en schoolbezoeken.
 • Organiseren van virtuele beurzen en webinars met Nederlandse instituten om vragen van Indiase studenten te beantwoorden.
 • Studiereizen naar India organiseren voor Nederlandse middelbare scholen.
 • Ondersteuning en facilitering van universitaire samenwerking.
 • Counseling van Indiase studenten en ouders die meer willen leren over studeren in Nederland.
 • Het organiseren van pre-departure briefings voor Indiase studenten die naar Nederland gaan.
 • Marktonderzoek uitvoeren om de trends op het gebied van onderwijs te begrijpen en Indiase en Nederlandse instituten adviseren over mogelijke samenwerking.
 • Het aanbieden van op maat gemaakte diensten voor onderwijsinstellingen.
 • Het versterken van de banden van Indiase alumni met Nederland, het creëren van een wereldwijde gemeenschap van ambassadeurs voor Nederland.
 • Bevordering van beurzen aangeboden door de Nederlandse overheid, zoals de Holland Scholarship, Orange Tulip Scholarship en Orange Knowledge Program.
 • Deel uitmaken van Living Lab, dat een bilateraal platform biedt tussen Nederland en India, verbindende bedrijven, publieke organisaties en instellingen voor hoger onderwijs.


Contact
Voor specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen

Telefoonnummer: +9180 23098106
E-mail: info@nesoindia.org