Nederlandse Ambassade in New Delhi

Welkom op de pagina van de Nederlandse ambassade in India te New Delhi, de hoofdstad! Het postennetwerk in India vertegenwoordigt, bevordert en behartigt de belangen van Nederland en Nederlanders in India. We ondersteunen burgers, bedrijven, kennisinstituten, ontwikkelings- en andere organisaties. Tevens informeren wij niet-Nederlanders die een algemene, zakelijke of culturele interesse heeft in Nederland.

New Delhi

New Delhi is de bruisende en moderne hoofdstad van India. Met zowel de decentrale als centrale overheidsgebouwen zoals het parlement en vele ambassades, functioneert de stad als het politieke hart van India. New Delhi maakt onderdeel uit van het veel grotere Delhi, waar ruim 16 miljoen mensen wonen.

In Delhi komen vele culturen samen en worden verschillende festivals festivals uitbundig gevierd worden. Ook laten de vele tempels en moskeen de stad's multireligieuze karakter zien.

Iconen van New Delhi

Zowel Delhi als New Delhi is een mengelmoes van het oude en nieuwe India. De vele markten, tempels en het drukke verkeer in Delhi zijn karakterestiek, maar Delhi heeft ook winkelcentra, een modern metrosysteem en vele musea.

Verder vind je in (New) Delhi iconische gebouwen, die de vele culturen en het boeiende verleden van de stad en het land laten zien. The India Gate ligt op de Ranjpath, een straat die wat weg heeft van de Parijse Champs-Élysées. Ook vind je verschillende aangelegde tuinen als Lodi Garden en ook Connaught's Place. In het zuiden van Delhi vind je de welbekende Lotus-tempel en de Qutab Minar, een ruïne uit de Moghul-tijd. In het noorden, in Old Delhi, staat het Rode Fort en India's grootste moskee de Jama Masjid. 

Reizen naar New Delhi

Met dagelijks directe vluchten vanaf Amsterdam is New Delhi steeds beter te bereiken. De ambassade is er voor Nederlanders in India, of uw verblijf nou tijdelijk of permanent is. We verlenen hulp en advies waar nodig en u kunt ons voor vragen altijd bereiken. Bent u van plan binnenkort India en New Delhi te bezoeken? Kijkt u dan voor tips op deze pagina. Veilig op reis is natuurlijk vanzelfsprekend. Bekijk daarom altijd voor vertrek het reisadvies om zo ontspannen mogelijk uw reis te plannen.

Ons team in New Delhi

Naast het ondersteunen van Nederlandse burgers in India, ligt onze focus ook op het behartigen van de belangen van Nederland op andere gebieden. Met ons team en de rest van het Nederlands postennetwerk in India verhogen we de zichtbaarheid van Nederland in India en vestigen we keer op keer de aandacht op de vriendschappelijke banden tussen beide landen, zowel economisch als politiek. We onderhouden intensief contact met Indiase ministeries, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en allerlei Indiase stakeholders, onder meer op politiek, economisch, defensie- en cultureel terrein.

Marten van den Berg is de Nederlandse ambassadeur in India. Plaatsvervangend Chef de Poste is Anneke Adema.

Residentie
Residentie van onze ambassadeur.

Voor algemene vragen zijn wij te bereiken via:

e-mail: NDE@minbuza.nl

telefoon: +91 11 24197600

Lees per afdeling wie wij zijn en wat wij doen

Leiding Ambassade

Agricultuur

Consulaire Zaken

Defensie

Economie

Innovatie

Politiek, Pers en Communicatie