U gaat exporteren naar Ierland

De Ierse economie liet de afgelopen jaren indrukwekkende groeicijfers zien en groeide sneller dan het Europees gemiddelde. Deze groei is onder andere het resultaat van toegenomen export, vooral van farmaceutische producten. Ook toegenomen investeringen dragen bij aan de groei.

Nederland is een belangrijke handelspartner voor Ierland. Ierland exporteerde in 2016 voor ruim 5,7 mld EUR aan goederen naar Nederland. Nederland is daarmee de 6de exportbestemming voor Ierse goederen. Ierland importeerde in 2016 voor 3,4 mld EUR aan goederen uit Nederland. Dit betreffen vooral machines, vervoermaterieel en medicijnen.

Wilt u exporteren naar Ierland? Neem contact op met de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Dublin.

Nederlandse ambassade

160 Merrion Road / Dublin 4 / Ierland

Tel:                              +353 1 2693444

E-mail:                          dub-ea@minbuza.nl

Contactpersoon:          Mw Wemmechien Hofman

wemmmechien.hofman@minbuza.nl

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied