Levensbewijs voor AOW

Als u AOW krijgt buiten Nederland, dan kan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) u vragen om een bewijs dat u nog leeft. U bewijst dit met het formulier levensbewijs. U moet dit formulier van de SVB invullen, laten ondertekenen en terugsturen naar de SVB. Door het coronavirus (COVID-19) kunt u dit nu niet laten ondertekenen.

Op het formulier dat u heeft ontvangen van de SVB ziet u bij wie u allemaal terecht kunt voor de ondertekening van uw formulier.

Andere namen voor een levensbewijs zijn:

  • Bewijs van in leven zijn
  • Verklaring in leven zijn
  • Attestatie de vita

Ik heb een formulier ontvangen, maar kan het nu niet laten invullen. Wat nu?

U krijgt meer tijd om dit te doen. U heeft nu tot oktober 2020 om het formulier levensbewijs in te vullen, te laten ondertekenen en terug te sturen.

Ik heb nog geen formulier ontvangen. Wanneer krijg ik dit?

Tot oktober 2020 worden geen nieuwe formulieren levensbewijs verstuurd. U krijgt het formulier levensbewijs daarna toegestuurd. Dan kunt u het invullen, laten ondertekenen en terugsturen.

Mijn pensioen of uitkering is stopgezet. Wat nu?

Waarschijnlijk heeft de SVB geen formulier levensbewijs van u ontvangen. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met de SVB. Woont u in Turkije, Marokko, Suriname, Spanje of Zuid-Afrika? Neem dan contact op met het SVB-kantoor op de ambassade.