Zakelijk netwerk en contacten in Frankrijk

De Nederlandse ambassade in Parijs heeft een groot netwerk in Frankrijk. Met dit netwerk ondersteunen wij Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden bij hun activiteiten in Frankrijk.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in het buitenland? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

U kunt een zakenpartnerscan aanvragen zodat u inzicht krijgt in uw lokale marktkansen.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Introducties verzorgen

Weten welke partijen passen bij uw ambities is één. Met ze in contact komen is een tweede. De medewerkers van de ambassades hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Zij kunnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met (potentiële) partners. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk om activiteiten te organiseren.

Missies, beurzen en partnerschappen

Deelname aan een handelsmissie (soms met een minister of staatssecretaris) of een gezamenlijke beursinzending  is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Wilt u met een groep van bedrijven en kennisinstellingen een buitenlandse markt betreden? Dat kan met het programma Partners for International Business  (PIB). Het programma biedt u steun bij het verkrijgen van toegang tot kansrijke buitenlandse markten. Neem daarvoor contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zakelijk netwerk en contacten in dit land of gebied

Wat kunnen we voor u betekenen?

Het economisch netwerk van de Nederlandse ambassade in Parijs kan helpen met:

  • Adressen van potentiële partners
  • Marktinformatie en informatie over Franse wet- en regelgeving
  • Contact met lokale bedrijven, financiële instellingen, kennisinstellingen of overheid
  • Vragen op het gebied van techniek en wetenschappelijk onderzoek
  • Signaleren van ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie in Frankrijk
  • Activiteiten als handelsmissies of beursdeelname
  • Informatie over de sociale en culturele aspecten van het zakendoen in Frankrijk
  • Mogelijkheid om zich aan te sluiten bij Atlier Néerlandais, een laagdrempelig platform van de ambassade voor de creatieve sector in Parijs

Wie zijn wij?

Het economisch netwerk van de Nederlandse ambassade in Parijs bestaat uit:

Contactgegevens van het economisch netwerk vindt u hier.

Vakbeurzen

Het economisch netwerk van de Nederlandse ambassade in Parijs ondersteunt deelname van Nederlandse bedrijven op een aantal toonaangevende beurzen in Frankrijk. Om meer te weten te komen over beursdeelname in Frankrijk; neem contact op met de economische afdeling.

Evenementen en congressen

Het economisch netwerk van de Nederlandse ambassade in Parijs ondersteunt organiseert zelf ook regelmatig evenementen en congressen. Deze bijeenkomsten sluiten vaak aan op vakbeurzen of actuele thema’s als design en innovatie. Daarnaast biedt het Atelier Néerlandais mogelijkheden voor ondernemers uit de creatieve sector om de centraal gelegen locatie te gebruiken om te (co)werken, afspraken te ontmoeten, te vergaderen en presentaties te houden.

Blogs en websites