Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Frankrijk?

In Frankrijk staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer. Met onze expertise en ons ruime netwerk helpen we u graag verder.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

 • ambassades in hoofdsteden
 • consulaten in economisch belangrijke steden
 • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

Ziet u kansen op de Franse markt? Het economisch netwerk van de Nederlandse ambassade in Frankrijk staat voor u klaar. Als onafhankelijk partner helpen wij u graag met onze expertise en netwerk. Wij ondersteunen bedrijven, kennisinstellingen en overheden in het waarmaken van hun ambities op de Franse markt. Het economische netwerk is dé link tussen Nederland en Frankrijk. 

Economisch Netwerk - Nederlandse Ambassade Parijs

Het economisch netwerk binnen de Nederlandse ambassade in Parijs bestaat uit veel verschillende afdelingen, die zich voor u als ondernemer inzetten. Zo bestaan de medewerkingen uit:

 • Signaleren en uitwisselen van ontwikkelingen op de Franse markt
 • Het bevorderen van de handel en export tussen Nederland en Frankrijk
 • Het begeleiden van Nederlandse bedrijven en ondernemers die de Franse markt willen betreden of al actief zijn in Frankrijk
 • Het onderzoeken van export- en investeringsmogelijkheden
 • Het verbinden van Franse en Nederlandse partijen
 • Bedrijven helpen bij problemen en het beantwoorden van hun (handels)vragen
 • Organiseren van handelsmissies, bezoekprogramma's, seminars, workshops en beursdeelnames
 • Het begeleiden van Partnership for International Business (PIB)

Overige posten van het economisch netwerk in Frankrijk

Naast de hoofdpost, de Nederlandse ambassade in Parijs, kent het economisch netwerk nog meer posten.

NBSO Nantes

Op zoek naar export mogelijkheden of partners in het westen van Frankrijk? Het Netherlands Business Support Office (NBSO) Nantes helpt u graag verder door bijvoorbeeld het geven van marktadviezen, het vinden van zakenpartners en het beantwoorden van vragen over wet- en regelgeving en subsidies in het westen van Frankrijk. NBSO Nantes focust zich vooral op maritiem, cyber, energie, kwaliteit van leven en klimaat. Meer info over NBSO Nantes vindt u hier.

NBSO Lyon

Ondernemen in het oosten van Frankrijk iets voor u? Dan kan NBSO Lyon u verder helpen. Naast dat NBSO Lyon gespecialiseerd is op het gebied van milieu, transport, smart cities, fit & repair superyachts, kunnen zij u helpen bij het vinden van partners, vragen voor u beantwoorden en u op de hoogte houden van ontwikkelingen uit de regio.

Creatief ondernemen

Bent u werkzaam in de creatieve sector en wilt u in Frankrijk voet aan de grond krijgen? Het Atelier Néerlandais biedt mogelijkheden om  de in Parijs gelegen locatie te gebruiken om te (co)werken, afspraken te ontmoeten, te vergaderen en presentaties te houden. Ook adviseert het team van het Atelier Néerlandais u graag op het gebied van de Franse culturele en creatieve sector.

Honorair consuls

Verspreid over Frankrijk steunen de honorair consuls ons economisch netwerk. Voor lokale vragen kunt u bij hen terecht in een van de regio's.

Contact

Heeft u vragen over zaken doen in Frankrijk? U vindt de contactgegevens van het gehele economisch netwerk in Frankrijk hier.

Blogs en websites

Voor ondernemers die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op de Franse markt, zijn er websites en blogs. U kunt zich hier inschrijven om het laatste nieuws te ontvangen uit Frankrijk. Ook kunt u hier meer informatie vinden over wat het econmisch netwerk in Frankrijk allemaal doet.