Afdeling cultuur en communicatie

Wij ondersteunen de zichtbaarheid van Nederlandse kunsten, Nederlands ontwerp en het Nederlandstalige boek in Frankrijk.

Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij de presentatie van Nederlandse kunstenaars in Franse media en vakbladen. Ook stellen wij subsidies beschikbaar voor Franse culturele instellingen die Nederlandse cultuur programmeren. Wij initieren en organiseren reizen van Franse culturele sleutelfiguren (zoals uitgevers en curatoren) aan Nederland. Eveneens organiseren wij regelmatig culturele evenementen in Frankrijk, waarbij de Nederlandse en Franse kunstwereld elkaar ontmoeten.

Het Atelier Néerlandais van de Nederlandse ambassade is een springplank voor Nederlandse kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers in Frankrijk. Op deze locatie in het centrum van Parijs netwerken ze met Franse partners en geven ze presentaties. Het Atelier Néerlandais biedt de mogelijkheid om te werken op een flexplek, klanten te ontvangen, en een businessplan te laten analyseren door een expert. Ook zijn ruimtes beschikbaar die tegen een vergoeding kunnen worden benut voor bijvoorbeeld modeshows, productpresentaties en exposities. Het Atelier Néerlandais werkt vanuit de gebruikers, zonder een staf die bepaalt wat er gebeurt. Het zijn de gebruikers die het Atelier Néerlandais leven inblazen.

Afdeling cultuur en communicatie

Telefoonnummer: +33 1 40 62 33 38
E-mail : par-pcz@minbuza.nl

Medewerker Functie
Dhr. Friso Wijnen

ambassaderaad voor cultuur en communicatie

Mw. Nicolette Koopman

eerste ambassadesecretaris cultuur

Dhr. Berend Sommer woordvoerder
Dhr. Han Grooten-Feld

senior medewerker cultuur

Mw. Nynke de Vries

senior medewerker communicatie

Mw. Cleo Zwiers senior secretarieel-administratief medewerker

Intendanten

Het team wordt versterkt door tijdelijke specialisten, zoals de intendanten Gerco de Vroeg voor podiumkunsten en Nanda Janssen voor beeldende kunst.

Atelier Néerlandais

Telefoonnummer: +33 1 45 50 47 04
E-mail: info@atelierneerlandais.com

Medewerker Functie
Mw. Lilian Widdershoven coördinator
Dhr. Joan Mols medewerker