Zakelijk netwerk en contacten in Finland

Om uw plannen te realiseren, heeft u de juiste contacten in Finland nodig. De ambassade in Helsinki helpt u graag. Neem gerust contact met ons op.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in het buitenland? Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

U kunt een zakenpartnerscan aanvragen zodat u inzicht krijgt in uw lokale marktkansen.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Introducties verzorgen

Weten welke partijen passen bij uw ambities is één. Met ze in contact komen is een tweede. De medewerkers van de ambassades hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Zij kunnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met (potentiële) partners. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk om activiteiten te organiseren.

Missies, beurzen en partnerschappen

Deelname aan een handelsmissie (soms met een minister of staatssecretaris) of een gezamenlijke beursinzending  is een effectieve manier om te bouwen aan uw buitenlandse én Nederlandse netwerk. U lift dan mee op de collectieve aandacht en de promotiekracht van Nederland.

Wilt u met een groep van bedrijven en kennisinstellingen een buitenlandse markt betreden? Dat kan met het programma Partners for International Business  (PIB). Het programma biedt u steun bij het verkrijgen van toegang tot kansrijke buitenlandse markten. Neem daarvoor contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zakelijk netwerk en contacten in dit land of gebied

Voor o.a. de volgende diensten kunt u bij ons terecht:

  • het beantwoorden van handelsaanvragen over Finland en Nederland
  • marktinformatie over Finland
  • assistentie bij de voorbereiding van handelsmissies, werk- en bedrijfsbezoeken op ministerieel en departementniveau
  • het plannen, organiseren en uitvoeren van handelsbevorderende evenementen, zoals beurzen, seminars, workshops en andere Holland Promotie evenementen in Finland
  • onderzoek naar potentiële groeisectoren
  • adviseren over de beste wijze van marktbenadering, do's en dont's
  • doorverwijzen naar juiste instanties in Finland en Nederland

U kunt ons bereiken via:

Telefoon: +358 (0)9 228 920 
E-mail: hel-ea@minbuza.nl
Miina Ojanperä, beleidsmedewerker Handel & Innovatie
Desirée Kopmels, ambassadeur

Blijf op de hoogte!

Om op de hoogte te blijven van activiteiten op het gebied van handel & innovatie, raden wij u aan om de Facebook pagina van de ambassade te 'liken'.