Rijbewijs geldig in de Filipijnen

Wilt u in de Filipijnen de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

Uw Nederlandse rijbewijs is in de Filipijnen 90 dagen geldig op basis van uw toeristenvisum. Daarna dient u een Filipijns rijbewijs aan te vragen.

Vertaling Nederlands rijbewijs t.b.v. verkrijging Filipijns rijbewijs

Als u een Filipijns rijbewijs aan wilt vragen, kan de ambassade een consulaire verklaring maken voor het Land and Transportation Office (LTO), waarin vermeld wordt dat u een geldig Nederlands rijbewijs heeft.

U kunt deze verklaring aanvragen bij de ambassade op vertoon van een geldig Nederlandse rijbewijs en paspoort. Maak daarvoor een afspraak bij de ambassade door een e-mail te sturen naar: MAN-CA@minbuza.nl

De kosten bedragen 30 euro, te betalen contant in Filipijnse pesos of met Credit Card (Mastercard of VISA) op het moment van de aanvraag.