Zakendoen in Egypte

Nederland en Egypte hebben een goede handelsrelatie. Van alle landen in Noord-Afrika exporteren Nederlandse ondernemers het meest naar Egypte. Het gaat vooral om medicijnen en farmaceutische producten, kunststof en voedingsmiddelen. Op andere gebieden liggen er veel nieuwe kansen. Ook investeringskansen: Nederland is voor Egypte één van de top-investeerders uit de EU.

Het Nederlands economisch netwerk in Egypte helpt ondernemers op weg. Van het leggen van contacten tot advies: ons netwerk biedt Nederlandse ondernemers en bedrijven ondersteuning op maat.

Zakelijke kansen

Egypte biedt Nederlandse ondernemers vooral kansen op het gebied van landbouw en (hernieuwbare) energie.

Meer over uw zakelijke kansen in Egypte vindt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Actuele handelscijfers

Benieuwd hoeveel handel er is tussen Nederland en Egypte? Bekijk de actuele handelscijfers (pdf) op RVO.nl. Met deze informatie ontdekt u bijvoorbeeld welke goederen Nederland het meeste naar Egypte exporteert. Maar ook hoeveel andere landen naar Egypte exporteren. Of hoeveel Nederlandse bedrijven in Egypte investeren. Zo krijgt u een beter beeld van de handel met dit land.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als u zaken doet in Egypte heeft u te maken met richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit betekent dat uw bedrijf rekening houdt met mensenrechten, het milieu en de maatschappij.

Alles over MVO in het buitenland vindt u op RVO.nl.