Cultuurverschillen bij zakendoen in Ecuador

Doet u zaken met Ecuador? Dan krijgt u te maken met een andere cultuur. Als u de verschillen kent, vergroot u de kans op succes.

Advies

Om succesvol zaken te doen met buitenlandse partners is het handig de lokale omgangsvormen goed te kennen. De medewerkers van het ambassadenetwerk geven u advies en tips. Zij kennen de cultuur van het zakendoen en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

Misverstanden

Zelfs als het gaat om onze buurlanden kan het gebeuren dat u elkaar niet goed begrijpt. Misverstanden zijn te voorkomen wanneer u de achtergrond en cultuur van uw buitenlandse partner beter kent.

Omgangsvormen

Hoe benadert u uw handelspartner? Zijn de omgangsvormen in het land hiërarchisch of gelijkwaardig? Houdt men van formele beleefdheid of een vriendschappelijke benadering? Zakendoen gaat makkelijker als u de juiste omgangsvormen kent.

Do’s and don’ts

In het landenoverzicht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u per land actuele informatie over de geldende zakelijke gewoonten en etiquette.

App NL exporteert

U kunt ook de app NL exporteert  downloaden. Via een interactieve wereldkaart vindt u per land informatie. Die kunt u gebruiken bij uw oriëntatie op de lokale markt.

Cultuurverschillen bij zakendoen in dit land of gebied

De betrekkingen tussen Nederland en Ecuador zijn goed. Nederlandse bedrijven zijn in Ecuador vooral actief in de lucht- en scheepvaart, transport, de olie-industrie, de voedselindustrie en de bloemen- en toerismesector. Toch zult u als buitenlandse ondernemer in Ecuador te maken krijgen met een ander economisch en handelsklimaat dan u in Nederland gewend bent. Hier vindt u informatie over zakendoen in Ecuador, inclusief een overzicht van belangrijke economische cijfers, zoals de export van Nederlandse producten en diensten naar Ecuador. Daarnaast vindt u hier een overzicht van Nederlandse bedrijven in Ecuador.