Wie zijn wij: NBSO Stuttgart

Netherlands Business Support Office (NBSO) in Stuttgart

Kleiner Schloßplatz 13-15
70173 Stuttgart

Telefoonnummer: +4971187038550
E-mail: info@nbso-stuttgart.de
Twitter: @NBSOStuttgart

Medewerker Functie of specialisme
Mw. Agaath Hulzebos

chief representative

Mw. Mirjam Mulder

deputy representative

Ambtsgebied en specialisatie

Ambtsgebied: Baden-Württemberg

Specialisatie: Life Sciences & Health
Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Stuttgart richt zich specifiek op de sector Life Sciences & Health (medische technologie, e-health, zorg, etc.pp). Nederland is internationaal sterk vertegenwoordigd in deze sectoren, maar ook Duitsland timmert in deze vakgebieden flink aan de weg. In Zuid(West)-Duitsland bevindt zich hiervan het kloppend hart. Vandaar dat het NBSO Stuttgart extra aandacht aan de Duitse ‘Gesundheitswirtschaft’ besteedt. Het kantoor ontvangt aanvragen over de meest uiteenlopende gebieden in de Duitse gezondheidsmarkt; van de A van Aandrijfcomponenten voor ziekenhuisbedden of Ambient assistent living tot de Z van Ziekenhuissoftware en Zwangerschapsmonitoring.

Het NBSO Stuttgart helpt u graag verder!

Baden-Württemberg
Baden-Württemberg is de grootste industriestandplaats in Duitsland één van de belangrijkste in Europa. De industrie in Baden-Württemberg is sterk gediversifieerd en bestrijkt bijna het gehele productiespectrum.  De deelstaat beschikt over tig industriegiganten (bv. SAP, HeidelbergCement, Porsche, Adolf Würth, Liebherr en Südzucker) en heeft tegelijkertijd een groot en divers MKB-kader.

Ook op het gebied van wetenschap en onderzoek neemt Baden-Württemberg een toppositie in. In 2018 meldde de deelstaat bijna 14.608 patent-aanmeldingen aan bij het Europees Patentamt, waaronder van Robert Bosch GmbH , Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Daimler AG en ZF Friedrichshafen AG.

De handel tussen Nederland en Baden-Württemberg bedroeg 29 miljard euro in 2018. Voor Baden-Württemberg is Nederland de op één na belangrijkste importpartner: achter Zwitserland en vóór Italië. Verder staat Nederland op 4e plaats wat betreft de belangrijkste exportpartners voor Baden-Württemberg (1. USA, 2. China, 3. Frankrijk).