Wie zijn wij: NBSO Hamburg

Netherlands Business Support Office (NBSO) in Hamburg

c/o Digital Hub Logistics
St. Annenufer 2
20457 Hamburg


E-mail: info@nbso-hamburg.de
Twitter: @NBSO_Hamburg 
Website: NBSO Hamburg

Medewerker Functie of specialisme

Mw. Sigrid Streifer
T: +49 151 6562 8559
E: sigrid.streifer@minbuza.nl

chief representative

Mw. Patricia van der Werf
M: +49 176 1244 3344
E: patricia-vander.werf@minbuza.nl

deputy representative

Dhr. Wiet van der Linden
M: +49 176 76736546
E: w-vander.linden@minbuza.nl​​​​​​​
deputy representative

Ambtsgebied en specialisatie

Ambtsgebied: Bremen, Hamburg, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein

Specialisatie: Maritieme Industrie en luchtvaart
Het NBSO Hamburg ondersteunt bedrijven uit alle branches, maar is daarnaast ook gespecialiseerd in de maritieme sector en de luchtvaart. Vooral op dit gebied is het NBSO Hamburg in heel Duitsland actief met het verzamelen van informatie en het onderhouden van een netwerk waarvan Nederlandse bedrijven kunnen profiteren.

De maritieme economie wordt in Duitsland steeds belangrijker en is inmiddels twee keer zo groot als het kredietwezen of de industrie voor minerale olie. Tot de bedrijfstak van de maritieme industrie behoren niet alleen de Duitse zeehavens en de daar gevestigde industrieën, maar ook de o.a. in het zuiden gevestigde toeleveringsindustrie voor de scheepsbouw, de offshore windenergie, de maritieme techniek, het maritieme toerisme, de aquacultuur en de blauwe biotechnologie. De haven van Hamburg is met een oppervlakte van 7236 hectare de grootste zeehaven van Duitsland en is vanwege haar efficiënte havenlogistiek en grote rederijbedrijven een cen­traal economisch punt voor de maritieme economie in Duitsland. Met nog meer grote havensteden in de omgeving zoals bijv. Wilhelmshaven, Bremerhaven en Kiel is het dan ook niet verwonderlijk dat de maritieme industrie en transport vooral in het noorden van oudsher belangrijke sectoren zijn.

Uiteraard biedt Noord-Duitsland nog veel meer dan dat. Ook de luchtvaart- en automobielindustrie zijn nadrukkelijk aanwezig. Daarnaast zijn ook andere sectoren zoals medische technologie, machinebouw, duurzame energie (met name windenergie), ICT en dienstverlening sterk vertegenwoordigd en is er veel ruimte voor innovatieve technologieën.

Bremen, Hamburg, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein
De Noord-Duitse deelstaten Bremen, Hamburg, Niedersachsen en Schleswig-Holstein vormen een dynamische regio in Duitsland. Voor Nederlandse ondernemers een interessant en kansrijk gebied dat letterlijk naast de deur ligt. Het gebied kent een eeuwenlange handelstraditie en beschikt over een gunstig ondernemersklimaat. Met uitstekende verbindingen door de lucht, over het water en over de weg heeft Noord-Duitsland een moderne infrastructuur. Veel Nederlandse bedrijven hebben hun weg al gevonden naar deze regio, maar er liggen nog veel meer kansen. Het NBSO Hamburg helpt ondernemers, en dan met name het MKB, om op deze kansen in te springen en succesvol zaken te doen.