Wie zijn wij: NBSO Frankfurt am Main

Netherlands Business Support Office (NBSO) in Frankfurt am Main

Friedrich-Ebert-Anlage 36
60325 Frankfurt am Main

Telefoonnummer: +49 (0)69 244333133
E-mail: nbso-fra@minbuza.nl
Twitter: @NBSO_Frankfurt
LinkedIn: NBSO Frankfurt

Medewerker Functie of specialisme
Dhr. Julian Wolff

chief representative

Mw. Amélie Speckenbach deputy representative

Ambtsgebied en specialisatie

Ambtsgebied: Hessen, Rijnland-Palts, Saarland

Specialisatie: ICT en Electronica
Het NBSO Frankfurt is gespecialiseerd in ICT en Electronica voor de gehele bondsrepubliek, maar kan u uiteraard ook van actuele informatie voorzien over ontwikkelingen uit andere branches, zeker daar waar het gaat over de deelstaten Hessen, Rijnland-Palts en het Saarland. 

Over Hessen, Rijnland-Palts en Saarland
Het NBSO Frankfurt kan behulpzaam zijn bij het beantwoorden van uw vragen over het doen van zaken in de grote en veelzijdige Duitse deelstaten Hessen, Rijnland-Palts en Saarland.

Hessen
Hessen ligt centraal in Duitsland en is een belangrijk verkeersknooppunt. De hoofdstad is Wiesbaden maar de grootste plaats is Frankfurt am Main met 736.000 inwoners. Traditioneel sterke sectoren zijn transport en logistiek door de centrale ligging en het netwerk van belangrijke snelwegen, spoorwegen en rivieren. Daarnaast zijn de luchthaven Frankfurt, de aandelenbeurs en de Frankfurter Messe de belangrijkste van Duitsland en toonaangevend in Europa. Op het laatste vinden de IAA en de bekende Buchmesse plaats.
Er is vrijwel geen andere plek in Duitsland waar zo veel internationaal toonaangevende bedrijven gevestigd zijn uit de meest verschillende branches als in Frankfurt en omgeving. Vooral sterk vertegenwoordigd zijn bedrijven uit de IT en communicatiesector.

Rijnland-Palts
De hoofdstad van Rijnland-Palts, Mainz, is alleen door de Rijn gescheiden van de hoofdstad van Hessen. Het is tevens de grootste stad van deze deelstaat met bijna 200.000 inwoners. In Duitsland vooral bekend vanwege de wijnbouw, biedt Rijnland-Palts een breed pallet aan sterke industrieën. Ook hier weer automobieltoeleveringsindustrie, maar ook vrachtwagenindustrie, chemische-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie en een sterke toeristische sector.

Saarland
Het aan de Franse en Luxemburgse grens gelegen Saarland is één van de kleinste deelstaten van Duitsland. De hoofdstad Saarbrücken telt bijna 200.000 inwoners. Van oorsprong was mijnbouw veruit de belangrijkste industrietak in Saarland, maar naarmate deze aan belang verloor, groeide de betekenis van de afgeleide industrie. Tegenwoordig zijn vooral automobielindustrie en de daarbij horende toeleveringsindustrie en staalproductie erg belangrijk, evenals de inmiddels sterk ontwikkelde ICT-sector.