Holland House Colombia

Het Holland House is uw `one-stop-shop´ in Colombia en fungeert als hét verbindingspunt tussen het Nederlandse en Colombiaanse bedrijfsleven. Eén huis waarin diensten worden aangeboden die uw entree op de Colombiaanse markt een succes maken en uw positie verstevigen.

Het Holland House is een unieke publiek-private samenwerking waarbij RVO, de Ministeries van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en Buitenlandse Zaken, de Nederlandse Ambassade te Bogotá, het Nederlandse en Colombiaanse bedrijfsleven en diverse belangrijke (sector-)organisaties middels één huis en één uitstraling zij aan zij opereren om uw kansen in Colombia te verzilveren.
Het Holland House is een onafhankelijke Colombiaanse organisatie zonder winstoogmerk. Het Holland House is opgericht als een bilaterale Kamer van Koophandel waarbij zowel Nederlandse als Colombiaanse bedrijven zich kunnen aansluiten. De diensten en activiteiten worden aangeboden aan leden en niet-leden.

Waarom Colombia?

Met een interne markt van ruim 48 miljoen consumenten, een stabiele en snel groeiende economie, een sterk verbeterde interne situatie en een aantrekkelijk ondernemersklimaat is Colombia hét land in Latijns-Amerika waar u als ondernemer niet meer omheen kunt!

Het land behoort tot de CIVETS, ofwel de ´nieuwe BRICS´, de landen waarvan verwacht wordt dat ze dermate zullen blijven groeien dat zij op termijn behoren tot de economische grootheden der aarde. Illustratief is de explosieve groei van de middenklasse. Daarnaast heeft Colombia een leergierige, hardwerkende relatief jonge bevolking en zijn de politieke en financiële situatie al jaren stabiel. Ingrediënten die deze markt interessant maken voor het Nederlandse MKB.

Het Nederlandse bedrijfsleven onderkent deze potentie. Sinds 2005 vinden er jaarlijks handelsmissies en matchmaking-evenementen plaats waaraan inmiddels honderden bedrijven hebben deelgenomen en velen van hen vandaag de dag met succes actief zijn in Colombia. Nederland is steevast één van de voornaamste bestemmingen van de Colombiaanse export, welke in de afgelopen tien jaar meer dan vertienvoudigd is. De Nederlandse export naar Colombia is op haar beurt verviervoudigd en op dit moment is het land één van de belangrijkste handelspartners op het Latijns-Amerikaanse continent.

Daar waar bedrijven in andere populaire landen te kampen hebben met onder meer relatief hevige internationale concurrentie of protectionisme, staat de Colombiaanse deur open voor buitenlandse bedrijven. De recente inwerkingtreding van het vrijhandelsverdrag tussen Colombia en de Europese Unie per 1 augustus 2013 onderstreept dit.

Nederland én Nederlandse bedrijven hebben een goede reputatie in Colombia en een streepje voor als het op zakendoen en samenwerking aan komt. Hieraan ten grondslag liggen onder andere de jarenlange strategische allianties en relaties die vanuit de ontwikkelingssamenwerking en Transitiefaciliteit zijn opgebouwd.

De ontwikkelingen maken lokale aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven onmisbaar. En hoe beter dan via een Holland House waarin hetgeen Nederland te bieden heeft, verenigd is. Samen met de Ambassade, RVO en bedrijfsleven is het idee voor een lokaal steunpunt geboren dat sinds 1 augustus 2013 op volle kracht opereert. Een publiek-privaat initiatief om het bedrijfsleven te ondersteunen voet aan de grond te krijgen en haar positie te versterken in Colombia.

Dit klinkt veelbelovend, maar Colombia is ook een lastige markt voor de Nederlandse exporteur. Cultuurverschillen, gebrek aan concrete marktinformatie, complexiteit en bureaucratie maken het voor Nederlandse ondernemers veelal niet eenvoudig om succesvol zaken te doen. Zonder de juiste ´palancas´ of ´kruiwagens´ is het een hele uitdaging om de juiste kanalen te vinden voor producten of diensten. Hulp is derhalve welkom.

Het Holland House gelooft absoluut in de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Colombia en door samenwerking en lokale aanwezigheid zal het hieraan bijdragen.

Wat doet het Holland House?

Het Holland House gelooft absoluut in de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Colombia en door samenwerking en lokale aanwezigheid zal het hieraan bijdragen.

Het Holland House vormt hét verbindingspunt tussen bedrijven en organisaties in Nederland/ Koninkrijk en Colombia. Een makelaarsfunctie tussen de landen waarbij business development centraal staat. Dit doet het enerzijds door middel van haar lidbedrijven die een belangrijke bron van informatie en kennis vormen, en anderzijds door samenwerking met de juiste partijen (overheden, sectorspecialisten en bedrijven) om de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven inzichtelijk te maken en te benutten.

Naast de organisatie van een grote variëteit aan handelsbevorderende activiteiten zoals handelsmissies en netwerkevenementen, biedt het Holland House een breed scala aan diensten. Of u nu start met een oriëntatie op de Colombiaanse markt, of reeds jaren actief bent, in elke behoefte kan het Holland House voorzien.

Overigens neemt het Holland House geen taken van andere partijen over. Denkt u bijvoorbeeld aan de Nederlandse Ambassade waar u terecht kunt voor onder meer uw eerstelijns handelsvragen of Economische Diplomatie, of RVO waar u terecht kunt voor een Zakenpartnerscan of voor financiële regelingen als PIB en DGGF. De kracht van het Holland House is niet ´meer van hetzelfde´, maar ´samen maakt sterk´.

Bron: Holland House

Contactgegevens

Holland House

Calle 90 #19-41

Bogotá, Colombia

Tel: +57 (1) 744 95 66

E-mail: gerencia@hollandhouse-colombia.com

Website: http://www.hollandhouse-colombia.com/site/index.php/nl/