Services en dienstverlening voor ondernemers

Het Nederlands economisch netwerk in China helpt Nederlandse ondernemers verder op de Chinese markt. Heel concreet, met advies en contacten. Wij staan voor u klaar, of u nu veel internationale ervaring heeft of zich nog oriënteert op China.

Contacten leggen

De Nederlandse posten in China hebben een wijdvertakt netwerk en uitstekende contacten in de Chinese zakenwereld, vooral binnen de huidige kansrijke sectoren in China. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder in een persoonlijk gesprek.

Zakenpartners vinden

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een Chinese zakenpartner? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Op basis van hun advies (en profiel van uw bedrijf) zoeken wij  voor u gericht naar potentiële zakenpartners in China. Vervolgens benaderen wij die persoonlijk met uw aanbod. Als het contact via ons gaat, kunnen deuren sneller voor u open gaan. De reacties worden hierna aan u gepresenteerd.

Bent u al verder in uw denken en doen, maar heeft u toch behoefte aan advies en/of begeleiding, neem dan rechtstreeks contact op met één van onze posten.

Company check

Wilt u weten met wat voor Chinees bedrijf u overweegt in zee te gaan? Het economisch netwerk in China kan op verzoek van Nederlandse bedrijven een company check uitvoeren bij Chinese bedrijven.

Meer lezen over de company check.

Meegaan op handelsmissie

Wij organiseren jaarlijks meerdere grote en kleinere handelsmissies naar China. Heeft u zakelijke ambities in China? Kijk dan of u mee kunt gaan met een uitgaande handelsmissie op uw terrein.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vindt u een compleet overzicht van handelsmissies.

Makkelijker een visum dankzij Orange Carpet

Reizen uw Chinese (zakelijke) contacten vaak naar Nederland? Wijs ze dan op het Orange carpet-visumproces voor China. Dan kunnen ze in aanmerking komen voor een flexibeler en sneller visum.

Financiering

Vind de financiering die past bij uw Chinese ambities. Wij hebben een goed zicht op mogelijkheden voor financiering van uw plannen. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt u verschillende regelingen aan ter ondersteuning.

Kamer van Koophandel: voor als u zich nog oriënteert

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK helpt u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten. Ook de site Ondernemersplein bevat veel informatie. Het is een samenwerkingsverband van Nederlandse overheidsorganisaties die zich bezighouden met internationaal ondernemen.