Uw vragen over zakendoen in China op maat beantwoord

Heeft u concrete zakelijke plannen in China? De Nederlandse vertegenwoordiging kan u verder helpen.

Vragen over uw project

Weet u welke markt u wilt betreden en heeft u vragen over uw project? Neem contact op met de ambassade van het land waar uw plannen betrekking op hebben. Daar wordt u verder geholpen.

Afhankelijk van uw vragen krijgt u specifieke informatie. Bijvoorbeeld over marktsectoren, wet- en regelgeving, het ondernemersklimaat en andere relevante zaken.

Bent u nog oriënterend en wilt u bijvoorbeeld markten vergelijken? Dan kan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  (RVO) u in een adviesgesprek verder op weg helpen.

Coachingstraject voor internationale starters

Voor ondernemers met weinig internationale zakelijke ervaring biedt RVO de mogelijkheid deel te nemen aan een coachingstraject. Via Starters International Business komt u in drie stappen tot een internationale aanpak. Zo krijgt u inzicht in uw kansen in het buitenland. 

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie? Neem contact op met een adviseur van RVO. Of een vertegenwoordiger van het ambassadenetwerk in het land waar uw plannen betrekking op hebben.

Vragen over uw project in dit land of gebied

Tools voor ondernemers

Om u als ondernemer op weg te helpen in China, of om te kijken waar u staat in uw plannen voor de Chinese markt, zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.

Via de Wegwijzer Internationaal Zakendoen van de RVO vindt u praktische informatie en advies voor de startende en onervaren exporteur. Een extra hulpmiddel is de app NL exporteert, hierover kunt u ook meer lezen op de RVO website.

Op de website van het EU SME Centre vindt u onder de noemer Are you ready for China? een aantal modules. Deze tools geven u zicht op zaken waar u (nog) rekening mee dient te houden voordat u de stap naar China zet.

Daarnaast biedt de China IPR SME helpdesk business tools aan om u praktische advies te geven over het ontwikkelen en implementeren van een effectieve intellectual property (IP) strategie. Meer informatie vindt u op de website van de China IPR SME helpdesk.

Contact

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Binnen de ambassade en de consulaten-generaal houden verschillende afdelingen zich bezig met het bevorderen van handelsbetrekkingen en het vergroten van de markttoegang in China voor Nederlandse bedrijven. De economische afdeling en de landbouwafdeling richten zich op handelsbevordering. Ook kunt u een beroep doen op de infrastructuur- en millieu-attaché, de attaché voor volksgezondheid, welzijn en sport, en het netwerk van innovatie attaché's.

Daarnaast zijn de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) regionaal actief in het bevorderen van handel en investering. Het netwerk van NBSO's is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken. De NBSO's in China zijn gevestigd in de steden Chengdu, Dalian, Jinan, Nanjing, Qingdao en Wuhan.